..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi sabýrlý ve yürektendir, sevgi kýskanç ve övüngen deðildir. -Ýncil
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Söyleþi
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ömrüm
Zeliha Gökkan
Þiir > Didaktik

Ömrüm Daðlar yerinden ayrýlýr bir gün Sorgusuz sualsiz yazýlýr hükmün Yürüdüðün yollara atýlýr düðüm Daha dün doðmuþken kapýda ölüm Her ne yaþarsan yaþa kar olur sanma Hayat bayram imiþ ..duy da inanma Acý ilmek ilmek sarýlýr boynuna Ýnsan oðlu kaderine alýþýr bir gün Bu ne keder bu ne acý bu ne ýzdýrap Neden yaratýrsýn kulunu ya rab Sevinçler yel olup dönmez mi dolap Her neþeye hüzünler bulaþýr bir gün Tebessüme aldanýp mutl

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Söyleþi
41 
 Atatürk'ün Söz ve Demeçleri (Konularýna Göre Düzenlenmiþ)  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Atatürkümüzün sözlerini bilmeye her zamankinden daha çok ihtiyacýmýzýn olduðu günleri yaþýyoruz.Lütfen kopyalayýp tanýdýklarýmýza iletelim.
42 
 Ruhi Su Ýle Birlikte 40 Yýl : Sýdýka Su  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Yanýk bir türküde anmak onu. Yokluðunun keskin kokusu hala havadayken. Sonra, paylaþýlan porselen gaz lambalarýnýn titrek ýþýðý. Ýnatla, inançla dünya görüþünden ödün vermeden sürdürülen mücadele yýllarý. Demokrasiye aç, adý konmamýþ kitleleri bir araya getiren görkemli konserler. Sevenleri, hayranlarý ama en unutulmazý, insanýn içini titreten o sesi. Yumuþacýk kadife içinde açan bir kartalýn uçuþu gibi öylesine insaný yüreðinden kavrayan o gümbür gümbür çaðýldayan sesini. Ýþte bu sesi bir kez daha anýmsýyor insan. Ruhi Su’nun eþi Sýdýka Su ile konuþurken.
43 
 Dekor Tasarýmcýsý "Bezemeci" Deðildir : Tayfun Çebi  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

“Hadisene Seval. Ýlerle. Arkada upuzun bir kuyruk senin ilerlemeni bekliyor”. Ne mümkün. Nabucco heykellerine aþýk olmuþ fani olarak yüreðimden vurulup kalmýþým oracýkta. Nutkum tutulmuþ. Aðzým hala iki karýþ açýk heykellere bakýyorum. Ýlk defa orada bir opera dekorunun “sahneyi süslemekten” öte baþka bir þey olduðunu hissettim. Evet, sahne sanatlarý için dekor tabii ki önemliydi ama o andan sonra “dekor tasarýmý” benim için bambaþka bir boyut, anlam kazandý. Dekor tasarýmýna bambaþka gözlerle bakmayý, onlarý farklý biçimde eserin vazgeçilmezi ve en önemlisi “oyun kiþisi” olarak deðerlendirmeyi ben Nabucco’nun dev adamlarýyla keþfettim.
44 
 Hayat Ateþ Üstünde Yol Almaktýr. - Birinci Bölümü -  (Emine Piþiren)

Yaþlý bilge kýrlaþmýþ top þeklinde kesilmiþ sakalýný sývazlamýþ; bir süre kendisini dinlemek için toplanmýþ kalabalýðý gözleriyle süzmüþ. Anlatacaðý çok öyküleri, bir yaþama sýðamayacak dolu dolu anýlarýný kýsa sürede nasýl anlatsýn ki?
45 
 Köprübaþýlý Hayýrsever Ýþadamý: Abdullah Kanca  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Halk tarafýndan “üç günlük dünya” olarak ifade edilen yaþadýðýmýz bu âlemde sýnýrlý bir ömre sahibiz. Sayýlý günlerimizi artýrmak elimizde deðil. Fakat adýmýzý yaþatmak ve kalýcý kýlmak elimizdedir. Geride ne kadar eser býrakýrsanýz, adýnýz o kadar hafýzlara kazýnýr. Mevlana’nýn dediði gibi “Kamil odur ki; koya dünyada bir eser, / Eseri olmayanýn yerinde yeller eser…” Bu çerçevede geride hayýrla anýlacak bir isim ve eser býrakan Köprübaþýlý hayýrsever iþadamý Abdullah Kanca’yý anlatmak için böyle bir giriþe lüzum gördük.
46 
 Söyleþi  (LOKMAN ZOR)

Tiyatro Oyuncusu ve Yönetmeni Nurþim Demir ile Yapýlmýþ Bir Söyleþi
47 
 Bu Bölgemizin Dünyaca Ünlü Olduðunu Bilmezdim  (Hande Hamdiye Aðýrman)

Aðrý Ýl Kültür ve Turizm Müdürü E.Muhsin BULUT ile röportaj
48 
 Kýba - Tek Edebiyat Sohbetleri  (Hakan Yozcu)

Cuma akþamý Kýbatek Vakfý Salonunda, Kýbatek tarafýndan düzenlenen “Edebiyat Sohbetleri”ne katýldým. Konuþmacý, üniversiteden hocam olan Sayýn Prof. Dr Þerif Aktaþ idi.
49 
 Türkiye"de Gerçek Manada Müzik Eleþtirmenliði "Yapamýyoruz": Önder Kütahyalý  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Nadir Nadi döneminde, Cumhuriyet Gazetesi’nde, Cumartesi günleri yazan bir müzik eleþtirmeni vardý. Bir gün Nadir Nadi, bu müzik eleþtirmenini çaðýrýr ve ‘Bak oðlum, sen müzik üzerine yazacaksýn ama bizim Türkiye’de klasik müzik sanatýný yaymamýz gerekiyor. Onun için kendini tut. Öyle acý, kaka eleþtiriler yapma. Olumlu þeyleri yaz’ diye öðüt verir.
50 
 Afyonkarahisar Ýl Kültür ve Turizm Müdürü Sayýn Mehmet Tanýr ile Röportaj.  (Hande Hamdiye Aðýrman)

“Anadolu Kültürünü ve Geleneklerini Bünyesinde Barýndýran Sýcak Ýnsanlarýn Kentidir.” Dedi.
51 
 Noel Baba Türk Kültürünün Batýya Armaðanýdýr.  (Hakan Yozcu)

Þimdi Noel Baba olarak resmedilen kiþiyi bir gözünüzde canlandýrýn. Uzun kaftaný, ayaðýnda çizmesi ve baþýnda börkü olan Noel Baba’nýn üzerindeki hangi giysinin Avrupa ile ilgisi vardýr. Kaftan, Börk ve Çizmenin Batý kültüründe ne iþi var? O dönemlerde Avrupa erkekleri etekli elbise giyiyordu. Ayaklarýnda ise sandalet vardý. Pantolon da Türk Kültürünün Batýya armaðanýdýr. Atý ehlileþtiren Türkler, ona binecek en uygun kýyafet olarak pantolonu icat ettiler.
52 
 Dünya Ýnsanlýðýnýn Özlem Duyduðu Bir Yaþam Merkezi ve Kültür Kentidir  (Hande Hamdiye Aðýrman)

Dünya Ýnsanlýðýnýn Özlem Duyduðu Bir Yaþam Merkezi ve Kültür Kentidir/ 02 Adýyaman Ýl Kültür ve Turizm Müdürlüðü Sayýn Mustafa EKÝNCÝ ile Röportaj
53 
 Vicdan  (Atakan Korkmaz Þiirleri & Sözleri)

Vicdaný olan bir yabancýyý, vicdaný olmayan bin akrabaya tercih ederim ... Atakan Korkmaz
54 
 Geceler ve Gündüzler : Prof. Dr. Özdemir Nutku  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Ýyilik ve kötülük. Siyah ve beyaz. Olumlu ve olumsuz. Sevinç ve keder. Dünya bu zýt kavramlar arasýnda bir yerde duruyor. Týpký “Geceler ve Gündüzler” de olduðu gibi. Hayat, bu iki zýt uçlar arasýndaki savrulmalarýn bileþkesi. Böyle olunca kýssadan hisse ortaya “Geceler ve Gündüzler” çýkýyor. Bir an mutluluk, sonrasýnda keskin bir acý. Týpký yaþamda olduðu gibi. Küçük öyküler bunlar. Büyük oyunlardan küçük tablolar. Oyunun yazarý William Shakespeare olunca, büyük ustanýn eserlerini dilimize en iyi uyarlayan baþka büyük bir usta geliyor akla. Hocalarýn hocasý Prof. Dr. Özdemir Nutku.
55 
 Yelda Karataþ ile Þiir Üzerine Söyleþi  (Mehtap ALTAN)

M. Altan: Sanat alanýnda her zaman kötü satýcýlar ve kötü alýcýlar olacaktýr ’ Afþar Timuçin” Sanat alanýnda iyi satýcý iyi alýcý nasýl olmalýdýr ki kötü olan çoðalýmýn çizgisini silme gücüne sahip olsun?
56 
 Gündem Özel - 1 (Baþkanlýk Sistemi ve Kürtler  (Muhammed CAN)

GÜNDEM YOÐUN, ALMANYA’DA MUKÝM GAZETECÝ VE ARAÞTIRMACI YAZAR-ANALÝST SAYIN MUHAMMED CAN ÝLE GÜNDEMDEKÝ ÖNEMLÝ KONULARI EKVATORHABER.COM ÝÇÝN KONUÞTUK.
57 
 Seyahat Notlarý  (Gürcan Erbaþ)

Ne mutlu tatil yapabilene. Ýnsan, sihirli bir elin yardýmýyla bütün sorunlarýný unutuyor. Bazý önemli sandýðým hastalýklarým da býçakla kesilmiþ gibi geçiverdi. Hastalýklarýmýn büyük ölçüde psikosomatik olduðunu anlayýnca rahatladým. Darýsý baþýnýza !
58 
 Oðuz Boylarý Kültür ve Dayanýþma Derneði Baþkaný Arif Zeren Ýle Söyleþtik  (Hakan Yozcu)

Arif Zeren, derneðin amacýnýn “Türk Kültürünü tanýtmak, yaymak ve yaþatmak olduðunu, Ülkemizde yaþayan insanlar arasýndaki ayrýmcýlýðý ortadan kaldýrmak olduðunu” belirtti.
59 
 Bakican ile Yaþamý ve Sanat Üzerine Kýsa Bir Söyleþi  (Coþkun Iþýkdemir)

"Ellerim Sen Kokuyor Sevgili" isimli ilk kitabýný çýkaran memleket sevdalýsý Þair-Yazar Baki Evkaralý ile yaptýðýmýz kýsa bir söyleþi...
60 
 Düzceli Öðrencilerle Beraberdik  (Hakan Yozcu)

Düzce’ye ilk defa bir konferans vermek için gittim. Üniversiteden sýnýf arkadaþým olan Türk Dili Ve Edebiyatý Öðretmeni arkadaþým Müzeyyen Bayrý Özcan beni davet etti




son eklenenler
Yaðmur Damlasý
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Söyleþi
Yine Pitbull Dehþeti
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Söyleþi
Yer Çekimi Kanunu
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Söyleþi
B Li Bir Yazý
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Söyleþi

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.