..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aðlamak da bir zevktir. -Ovidius
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Gülmece (Mizah)
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah)
301 
 Son Lokma ve O  (Mehmet Önder)

-Ne olur yutuver! -Ýstemem tokum. -Ne olur, ölümü öp!
302 
 X Ý Yalnýz Býrakmayýn Sakýn  (Ahmet Zeytinci)

Bu X var ya bu X hep baþýmýn belasý... Bilmem sizin de baþýnýza bela oldu mu, ortaokul ve lise yýllarýnda? 2X+1= 0 ÝSE X kaçtýr... Ulan X sen yalnýz kalacaksýn diye ben hep sýnýfta çaktým yahu! Hep derdimiz senin yalnýzlýðýndý... Yok muydu oðlum bir kýz arkadaþýn? Kýz arkadaþýn dedim de ha sahi ya senin cinsiyetinde yok ki... Yanýlýyor muyum yoksa? Felix’in sonuna geliyorsun. SpaceX’in de sonuna geliyorsun, orada hiç arýza çýkartmýyorsun. Bana mýydý oðlum bir tek gýcýðýn ortaokul yýllarýnda?
303 
 Emekli Maaþý  (Ahmet Zeytinci)

Kerata da dediysem, Þemsettin bizden de üç beþ yaþ büyüktür, asker emeklisi, sizin anlayacaðýnýz emekli baþçavuþ. Göz bebeðimiz ordumuza yýllar yýlý gurur ile hizmet etmiþ bir arkadaþ iþte. Ne güzel bir gurur zamaný gelince asker emeklisi olmak. Emekli bile olsanýz askerseniz diðer vatandaþlarýn size karþý davranýþý, sivil emeklilere nazaran daha bir saygýlý ve usturuplu oluyor. Arada muzýr komþularýnýz veya mahallenin zibidi bebeleri sizi görünce ''Dikaaaat!!! komutan saðda ya da solda '' çekseler de espri olsun diye. Askerlik bu kutsal meslek, diðer vatandaþlar size yine baþçavuþum veya komutaným der. Emekli albay'sanýz, albayým diye, ya da emekli general iseniz paþam diye hitap ederler, size kolay kolay askerliði unutturmazlar bizim milletimizin fertleri. Hani Allah muhafaza savaþ mavaþ çýkarsa, millet olarak top yekûn gireriz harbe mutlaka ama emekli askerlerden daha bir fazla yararlanýrýz...
304 
 Yeter Artýk Alessandra  (Ahmet Zeytinci)

Yeter artýk, kadýn ölmüþ gitmiþ zaten seneler önce. O zaman ben de bundan sonra telefonu açýnca Hay mý desem? Yoksa baþka bir hitap þekli bulmalý... Buyurun desem, o da olur. Veya hop dedik gardaþým desem, yok o olmaz biraz argo filan kaçar... ALÜÜÜÜÜ filan desem en azýndan Alo dememiþ olurum, onu da karþýda ki konuþan kiþi Ali filan anlayabilir, onu da beðenmedim ýýýh!
305 
 Olabülür  (Demirhan Ocak)

“Türkiye nota yedi” Dünyanýn önde gelen çevre koruma örgütlerinin baskýsý sonucu, Birleþmiþ Milletler (BM) son 2 yýlda Türk polis teþkilatýnýn bilinçsiz ve aþýrý derecede biber gazý kullanmasý sonucu ozon tabakasýnda oluþan hasar nedeniyle Türkiye’ye nota verdi…
306 
 Hýrsýz  (þenol durmuþ)

"Ne yapayým komiserim mesleðim yok, bu surata kim iþ verir? Sanki alnýmda hýrsýz yazýyor. Hangi iþe baþvurduysam kimse almadý. Ýki gündür bir lokma ekmek yemedim. Son olarak dün Eyüp camii’sindeki yaþlý simitçiden bir simit çalýp yemeseydim açlýktan ölecektim."
307 
 Bana Yardým Edin  (þenol durmuþ)

Hedeflerim, ideallerim vardý. Amatör olarak yapmýþ olduðum internet yazarlýðýnda çýtayý yükseltmek, profesyonel yazar olmak, kitap bastýrmak, sonra kitaplarýmý senaryolaþtýrmak, Orhan Kemal Ödülünü almak, ün, unvan sahibi olmak istiyordum.
308 
 Bir Uslu Çocuk  (Mehmet Önder)

Üçüncü kiþi arka koltukta. Beþ altý yaþlarýnda bir oðlan çocuðu. Öylece sessiz sessiz yolculuk yapýyor. Uslu bir çocuk anlaþýlan.
309 
 Halim Ýle Helga  (Mehmet Önder)

Gerçektan Alman kýzý Helga'nýn Halim'e "Sen Furunlu'da kimlerden olmak var ?" diye sormasý þaþýrtýcýydý. Doðrusu iþkillenmiþtim.
310 
 Allah"ýn Emri ve Peygamber"in Kavli - I -  (Fatih KAYABAÞI)

Kapýnýn önünde ellerinde çiçekler, hayatýnda giyinmesini pek sevmediði takým elbiseleri, bir de kýz istediðin anlaþýlsýn diye ele tutuþturulan çikolata ve çiçeklerle ne yapacaðýný bilemeyen ve sürekli nasýlým sorularýyla yalan söylememe neden olan baþ belasý arkadaþým Süleyman, heyecanýný bir türlü yenemiyor ve gizleyemiyordu.
311 
 Bir Kavuþsaydý Ferhat ile Þirin  (Ahmet Zeytinci)

Ah ki ah! Kavuþamadan birbirlerine terki dünya ettiler... Bir de böyle düþünelim bakalým. Farz edin Ferhat daðlarý delmiþ, gelmiþ Þirin hanýmý babasýndan Allah'ým emri Peygamberin kavli ile istemiþ, Þirin'in Babasý da ''Senden iyisini mi bulacaðým oðlum, verdim gitti, Þirini sana.'' demiþ, demiþ de bakalým sonra neler olmuþ...
312 
 Yaylalar Yaylalar Sen Git de Aplan Gelsin  (Demirhan Ocak)

Uyarý: Eðer bu sabah uyandýktan sonra, yataðýnýzýn üzerinde yarý baygýn bir vaziyette oturup, hafifçe göz kapaklarýnýz araladýktan sonra “yaf bugün caným çok sýkkýn, en iyisi ben þu doðuþtan içimde yanan askerlik ateþinden az biraz soðuyayým”
313 
 Þans Ne Zaman Gülerdi  (Ahmet Zeytinci)

18 Yaþýnda Nihayet 18 yaþýna girip reþit olmuþtu. Artýk, arkadaþlarýnýn oynarken kendinin baka kaldýðý þans oyunlarýný o da oynayabilecekti... Öyle ya bu ülke de hemen hemen her gün þans oyunu oynanýyordu, o da nasiplenirdi bundan az ya da çok... Önce beþ tane sayýsal loto kuponu doldurdu... O arada hayaller kurmayý da ihmal etmiyordu... Bir yakalasa üç beþ milyonu, bütün akrabalarýna önce ev sonra da birer araba alacaktý... Sonra yakýn arkadaþlarýný da unutmayacak, onlara da adam baþý onar bin lira veririm diye düþünüyordu... Loto tutmayýnca seri bir onluk milli piyango bileti aldý, belki de ona çýkacaktý... Sonrasý iki tane amorti ve giden paralar... At Yarýþý denemeli dedi ve oraya da el attý... Beþinci ayakta yatýp yine kaderine razý oldu ister istemez...
314 
 Daha Öncede Bir Ýki Kere Ýsyan Etmiþti  (Ahmet Zeytinci)

Uzatýnca ayaklarýmý tabureye, ayak baþparmaðým oradan bana, yani çorabýmýn arasýndan sanki el sallýyormuþ da selam veriyormuþ gibi geliyor... Bir ileri bir geri oynuyor. Oynuyor dediysem ben oynatýyorum tabi ki þüpheniz mi var? Öbür ayaðýmý üstüne getirip önünü kapatýyorum, sonra bir bakýyorum bana CE yapýyor oradan...
315 
 Garip Bir Talep  (Aysel AKSÜMER )

Bazý insanlar akýllýdýr ama delilik kanýnda vardýr. Kimisi de delidir ama akýllý geçinir. Müþteri velinimettir. Bakalým bizim öyküde de öyle mi?
316 
 Ekonomi Doktoru  (Ahmet Zeytinci)

Ekonomi gelir çöreklenir ülkenin baþ köþesine... - Anlatýn bakalým, Sayýn Ekonomi neyiniz var neler yapýyorsunuz? - Vallahi ne olsun, iyilik güzellik desem de siz inanmayýn. Her ne kadar büyümem çok fazla çýkmýþ görünse de, çok büyüdüðüm söylenemez. Zaman zaman grip nezle oluyorum. Grip nezle olunca da üþütüyorum haliyle... - Faizleriniz nasýl bu sýralar? - Yüksek, yüksek hem de çok yüksek diðerlerine göre. Düþüreyim diyorum bir türlü düþmek bilmiyor. Hopluyorum, zýplýyorum, takla da atýyorum, olmuyor. Eninde sonunda gideceðim çelme takacaðým faizlere bilmem ki o zaman düþer mi acaba?
317 
 Yusuf Çöz Sen Test Çöz Çok Çok Çöz  (Ahmet Zeytinci)

Geçenlerde aldým yeðenimi karþýma, O da üniversiteye hazýrlanýyor. ''Bak dedim Yusuf çok çalýþmalýsýn çok.'' Tabi üniversiteye girmek o kadar da kolay yenilir yutulur lokma deðil. ''Amca çok çalýþýyorum çok ama üniversiteye giremezsem (A) bir sonra ki sene bir daha girerim (B) Bir daha ki seneye kadar iþte çalýþýrým (C) Olmadý askere giderim (D)Babamdan dayak da yerim bu arada (E) Hiç biri.'' Yani görüyor musunuz durumlarý her þeyi seçeneklere indirgemiþ þimdiki zamane veletleri... ''Ulan zibidi sen þimdi üniversiteyi kazanama da bak o zaman (A) Önce baban sana giriþir, giriþir dediysem lafla döver yani (B) Bir de benim laflarýmý ve þaplaðýmý kýçýna kýçýna yersin (C) Bu fýrçalarý yedin mi parlarsýn parlak çocuk olursun. (D) Bütün arkadaþlarýn üniversiteye giderken sen de onlara mal mal bakarsýn. (E) Bunalýma girersin kýz arkadaþýn Tuðba da ilk fýrsatta seni terk eder ve üniversite mezunu bir oðlan ile çýkmaya baþlar. Bilmem anlatabildim mi? ''Hiç birisini dert etmem de amca Tuðba ah o Tuðba terk ederse (A) Kendimi intihar ederim (B) Kendimi baþkasýna intihar ettiririm (C) Hayata küserim (D) Hem hayata hem de Tuðbaya küserim (E) Ona þiir yazarým küsmesin diye, hatta sepet sepet yumurta sakýn beni unutma unutursan küserim arkadaþlýðý keserim diye de bir dörtlük eklerim.
318 
 Çok Sert Açýklamalar  (Ahmet Zeytinci)

Bakalým bu gün bu sert devletler nasýl sert açýklamalar yapmýþ. Siz de önlemlerinizi alýn da bu sertlikten fazla zarar görmeyin... Devletlerin ismini vermeyelim de birine A Devleti diyelim birine de B Devleti, siz nasýl olsa anlarsanýz...
319 
 Zorlu Yolculuk  (Mehmet Önder)

Son dakikada benden üç beþ yýl önce doðmuþ görünümlü biri, soluk soluða geldi, yanýma oturdu: - Selamünaleyküm.
320 
 Ampulistanya Gözlemleri (Bir Uzaylýnýn Gözüyle)  (Hulki Can Duru)

Kanopus yýldýzýndan gelen uzaylý Ruso Kob Aðustos baþlarýnda ülkemize gizlice gelerek gözlemlerde bulunmuþ ve 21 Aðustos’ta güvenlik gerekçesiyle geri dönmüþtür. Elime geçen bazý notlarýný paylaþmak istedim.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kitaplarýmý Ararken
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Böyle Ýdam Görülmedi
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Gece Kuþu
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Geel Geel Geel
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Kadrolu Ev Erkeði
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Patlýcan Oturtma
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Tavla Tavla Beni Tavla
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Çisil Haným ve Topçular
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Tamir Mamir Ýþleri
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Önüme Geleni Öpüyordum
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Rüyama Giren Kuruþlar
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.