..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeði arayan bir insan, öncelikle her þeyden gücü yettiðince kuþku duymalýdýr. -Descartes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Damlacýklar 2
Tayyibe Atay
Þiir > Bireysel

26 biri bulutlarýn savaþý diðeri beþerin yaðdýrýyorlar biri kan ve ölüm diðeri yeþil ve bereket... bu nasýl iþ tanrým! .. 27 bir fare girdi kilere baþkanlýk edecek kilerdeki öteki farelere peki ama kediler nerede! 28 yanan ateþe karþý ninem kurardý en güzel apýþý ondan kalma bu miras oturdum ocak baþýna kol bacak birbirine karýþtý.. 29 kýrkýna kadar kýrkýlmamýþ koyun kýrkýlýnca hem göbek atar hem oy

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
161 
 Anlamak Gerek 70  (Bayram Kaya)

Su içindeki balýða yüzmeyi öðrendi deme kavramý olur mu? Ýþte emperyalist süreç içinde emperyalistlerin yeryüzüne duhul etmiþlerdi, Zaten emperyalizmin alemlere sokulmalarýyla bu durum emperyalistlerin alem içinde olmalarýydý.
162 
 Kime Göre Ahlak Neye Göre Ahlaksýzlýk  (Cemal Zöngür)

Bireyler ya da devleti yöneten erkler insan olmanýn sýnýrlarýný, sýnýrlý yaþamaktan geçtiðini bilmedikleri ya da bunu ciddiye almayýp, bu gücümle her þeye sahip olur herkese hükmederim mantýðýyla; hayvandan daha aþaðý bir düþünceye sahip olduðu için ahlaksýzlýðýn pençesine düþülmektedir.
163 
 Dört Durumla Ancak Teoloji 12  (Bayram Kaya)

Böylece ilk sel dönemde, totemi dönemde, ilahi dönemde beri anlayýþ ve anlatým deðiþmeleri içinde süre gelen teolojinin anlamý yeni bir anlayýþla örtülmüþtü. Kiþisi tamah içine gizlenen sömürü, bu kes de teoloji içinde gizlenmiþti. Teoloji içinde gizlenen sömürü adeta matruþka kabý içine girmiþti.
164 
 Ýttifaklar Birer Referans Noktasýydýlar 18/3  (Bayram Kaya)

Köleci paylaþým hareketi zorunlu olarak kolektif üretim hareketi üzerine kuruluydu. Üretim hareketi yoksa ne köle vardý, ne köleci vardý. Ne enflasyon var ne faiz vardý. Bunlar üretim nedeni deðil aksine üretimi hortumlamanýn aparatlarýdýrlar.
165 
 Ýslam Bilim Müzesi  (Oðuz Düzgün)

Ýslam Bilim ve Teknoloji Müzesi ecdadýmýzýn Ýslam çiçeðinden özümseyip ürettiði ballarýn sergilendiði bir kovan gibi. Eserlerden anlýyoruz ki onlar, vazifelerini çok iyi yapmýþlar.
166 
 El Felsefesi ve Tarihsel Yaratýlýþ 9  (Bayram Kaya)

Kolektif bir alandaki üreten iliþki eðer buðday yetiþtiriciliðiyse, bu durumda kendilikten þimik geliþme ve karþýlýðý olan bir konum eylem olarak þöyle sonuçlarý ortaya koyacaktý. 1-Buðday yetiþtiriciliði bitiþik zamanlý süreçti. Bitiþik zaman içinde önce tarla ekime hazýrlayacaktý. Tarlanýn ekime hazýrlanmasý iþi bir ayrýþmayý ortaya koyacaktý. 2- Sonra bu bitiþik zaman içinde tohumu ekecek bir ayrýþma ortaya konacaktý. 3-En sonunda da hasýlatýn biçilecek olduðu ayrýþmayý ortaya konacaktý.
167 
 Boþluk Enerjisi 5  (Bayram Kaya)

Kolektif alan içindeki bir kiþi kendi üzerine düþen 1 birim iþ payý içinde artýk enerji deðeri de üretir. Artýk enerji nereden gelir. Sizin çalýþmanýzdan ve özdeðin potansiyel özellikleri içinde gelir.
168 
 Anlamak Gerek 55  (Bayram Kaya)

Küçük bir grup içinde de sürü salýnýmýyla olunamýyordu. Küçük grup kendi aralarýndaki kendi iliþkileriyleydi. Kendi yaþamlarýný kendi ortak anýlý duygularýyla paylaþýyorlardý. Ortak aný kalýbý üzerindeki anlatým biçimi, dilin belirgin bir iþaretçisiydi.
169 
 Kuantum Felsefesi  (Cengiz Özder)

Bugünlerde kimse ne olduðunu pek bilmese de, insanlarýn dillerinde olan o çýlgýn Kuantum fiziði(Parçacýk Fiziði), onun teorisini kuran ünlü fizikçilerin bulgularýnýn sonucunda ortaya attýklarý felsefi sorulardan kaynaklanan bir felsefi akýma yol açtý. Ýþte aþaðýdaki makalede, bu felsefe hakkýnda kýsa bir giriþ bulacaksýnýz!
170 
 Ýnsan ve Diyalektik  (selim koç)

diyalektik kavramýna (sartre etkilenimli) salt insan boyutundan bir bakýþ.çok kopukluklar var bu yazýmda.çoðu yerini düzeltmeye çalýþtým.yalnýz yine de çok eksik.kusurlarýmla...
171 
 Üssel Devinmeli Köleci Açýlýmlar1  (Bayram Kaya)

Oysa üreten iþlerge kuvvet, zorunlu olarak dýþtan takas yapan, deðiþme yapan geçiþimleriyle bileþimli bir tamamlayýcýlýktý.
172 
 Monarþinin Dili Oligarþinin Dili 6  (Bayram Kaya)

Monarþi tekil ve ortak tanýmazdý. Tekil karardý. Oysa oligarþi tekil irade deðildi. Monarþi gibi tekil söylem karþýsýnda oligarþi biz söylemliydi. Yani oligarþi kendisine ortaklar tanýyan karþý söylemdi.
173 
 Ýnsan...  (Necat Dilaver)

Ýnsan... Ölçü... Sayý... Kurt... Dert... Kural... Güzel... Ýnsan...
174 
 El Felsefesi ve Tarihsel Yaratýlýþ 17  (Bayram Kaya)

Böylece yükseltgenmekle ayrýþan enerji paketleri iþ yaptýktan sonra indirgenip ilk durumun nötr haline geçerler (geri baðlaným yaparlar). Ayrýþan süreç oyuk ve yük hareketinin tekrar birbirini tamamlamasýyla sonuçlanýr.
175 
 Kurucu Ýnþanýn Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 20  (Bayram Kaya)

Makro dünyayý tetikleyip ateþleyen de mikro dünyadýr. Ancak makro dünyada eser müyesser iliþkisi kurulursa da bu söylem de görecedir. Kolektif inþa kiþinin deðil kolektif gücün eseridir. Kolektif güç kiþide yoktur. Þu halde kiþi deðil kolektif güç inþacýdýr. Ýnþacýsý olmadýðýnýz ve sizin dýþýnýzda olan kuvvetten ötürü siz de inþanýn sahibi deðilsiniz.
176 
 Ýttifaklar Birer Referans Noktasýydýlar 74  (Bayram Kaya)

El mana anlayýþý ideolojik düþünceleriyle kolektif akýldan kopmuþtu. Mülk sahibi bazlý söylem ve fiili kolektif alanýn merkezine oturtmuþtu. Mülk sahibi gibi yanýlsamalarý nedenle inanýcý düþünce nereden kalkýp; nereye gelmiþti? Kolektif alandaki üreten kolektif düþüncelerden kalkýp, sonu gelmez hayallere yelen fikir çývlamasý çýkmazýn kýsýr döngüsü içine gelmiþlerdi.
177 
 Kapasite Yeti Yetenek Yaratýcýlýk 13  (Bayram Kaya)

Kaçýncý kez hayat olarak kurulup hayat olarak yok olma eþiðinde yeniden yaþama tutunuþtuk. Dünya, kaçýncý manyetik alan deðiþmelerini yaþadý ve yaþayacaktý? Yine dünya hayat için uygun olmayan tektonik olaylarý kaçýncýsýný yaþadý ve daha kaçýncýsýný yaþayacaktý?
178 
 Kariyerizm ve Kýskançlýk Kiþilik Bozukluðu Mudur?  (Cemal Zöngür)

Özellikle bazý burjuva kökenli ve özentili kiþiler, Kariyerizmi bir yetenek ve baþarý sayarak, sürekli belirli kiþi ve kesimler üzerinde maddi ve manevi bir üstünlük aracý olarak kullanmaktadýrlar. Bu da doðrudan kiþilik bozukluklarýnýn ana kaynaðý olan Kýskançlýðýn en açýk yansýmasý demektir.
179 
 Ýttifaklar Bir Referans Noktasýydýlar 21  (Bayram Kaya)

Vicdan içinde hem kolektif öznenin buluncu, hem kiþisi öznenin buluncu (bilinci) vardý. Kolektif vicdanda kolektif bir deðer yargýsý vardý. Ýttifaký bir alan içindeki her bir grubun emek gücüne karþýlýk (sektör gücüne karþýlýk); diðer her bir grubun, farklý sektör el alanda farklý bir emek gücü vardýr.
180 
 Anlamak Gerek 69  (Bayram Kaya)

Yýldýzlý göðün gözlem gerçeði olan groteski duygu ve izlenimler Enuma Eliþ anlatýmlarý olan zamanýn içinde, sözcük olarak taným dahi deðildi. Ýnsanlýk baþýnýn üzerinde bulunan göðün, kiþilerde uyandýrdýðý groteski imajlarý kiþilerde oluþmak dýþýnda kiþiler, göðü söylem olarak belirten bir yaklaþýmla deðildiler.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.