..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"...Ve hepimiz az ya da çok rüyacý deðil miyiz!" -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Yanýlýþ
ergun tekkalmýþ
Þiir > Bireysel

bence sensin bam teli titreyip cevap veren yetmiycek telaþlýsýn hep çaktýrma inkâr edip durdun da göreceksin ölüm de yetmiycek seni kendinden kurtarmaya...

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
581 
 Kolektif Alan 12  (Bayram Kaya)

Yer ve gök kavramý eskinin depo hafýzasý içinde ilk ittifaký yapan aþaðý topraklardaki tarýmcý gruplarla yukarý topraklardaki tarýmcý gruplara söylenen ayýrt edici, tasnif edici bir söylemdi. Yer kavramý Sümer grubu ifade ediyordu. Gök kavramý yukarý topraklardaki Göklü çoban Akatlý grubu ya da kiþileri ifade ediyordu. Ýþte El bu kabilden “Yer ve gök topraklarýný size verdim” diyordu.
582 
 Butlan 7  (Bayram Kaya)

5 farklý eylem de 5.2 =10 saat ile kiþi üzerinde kalkacak olduðundan kiþi, 10 saatlik kolektif boþalmalý bir boþluk alan kazanýr.
583 
 El Kavramý 6  (Bayram Kaya)

Traktörle üretim yapan totem meslekli kiþi becerisi vardýr da; traktörü, ekici hareketleri, emek gücü olmayý ve deðiþilmeyi kolektif oluþun dýþýnda sil baþtan üreten bir tek insan yoktur. Bu hususlarda bir tek insan sahipliði yoktur. Varsa bu baþka bir (EL) hiledir. Sürecin kiþi sahiple olmadýðýný olsa bile kolektif baðýntý olmadan geliþip süreçler ortaya koyamamakla zorunlu olamadýðýný gördük.
584 
 Anlamak Gerek 9  (Bayram Kaya)

Yani kolektif birimli süre durum olduðu müddetçe fedakarlýðýn kolektif süreç içindeki geri baðlaným koþullarýna, sürekli kýlýcý bir etki yapýyor demektir. Fedakâr oluþun sadakatin vs. baþlangýç koþullarýný çevrime sokmakta bir geri etkimesi vardýr.
585 
 Kolektif Alan 14  (Bayram Kaya)

Seçilmiþ mesajcý (vahiyce) güç “Ben de sizin gibi bir insaným” dese de seçilmiþ özel mülk sahipliðine aklý erik misyonlarýyla ortamý etkileyenler kavim üstü oluyordular. Mesajcýlar (apilular) ittifaklarý önce mülkün sahibi ekseninde parçalayacaklardý. Sonra ganimetçe bir mülk sahibi ekseninde tevhit inancýna dönüþecektiler.
586 
 Ýttifaklar Bir Referans Noktasýydýlar 61  (Bayram Kaya)

Bunlar köleci sürecin hemen baþýnda olan söylemlerdi. Arada geçen onlarca sene sonra deðiþen nesille birlikte unutulanlardý. Kolektif geçmiþin motifleri köleci mantýða adapte olmuþ kiþiler elbette abuk sabuk gelecekti.
587 
 Evrim ve Ýnsan, Teoloji ve Ýnsan  (Cemal Zöngür)

Evrim düþüncesi, insan olmadan hiçbir varlýðýn anlam kazanmayacaðý gerçeðinden hareketle insan, doða ve tüm varlýklarý nesnellik çerçevesinde ele alýp inceleyen bilimsel objektif düþünce biçimidir.
588 
 Boþluk Enerjisi 12  (Bayram Kaya)

Sosyal saðlatma süreçleriyle yalýtan kabuðu aþmak, olanaklý deðildi. Kabuðu açan süreç ancak üreten iliþkilerle ve üreten iliþkinin dýþa açýlmasýyla olasýydý.
589 
 Gerilim 3  (Bayram Kaya)

Filiz üst üste durumlarla var olmasa nasýl teyze olacak, nasýl doktor olacak, nasýl eþ, dost, düþman, kötü kiþi vs. olacak. Anlaþýlýr olsun diye anneyi (özdeði-Filizi) dört süper durumla sýnýrlayalým.
590 
 Kurucu Ýnþanýn Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 6  (Bayram Kaya)

Birileri çýkýyor sizi tarihsel akýþlý kolektif bilince; kurucu inþaya; inþanýn temeli üzerinde kaostan kaçýnýcý sistem doðrultmasýyla düzensiz enerjiyi düzenli enerji akýþýna çevirmeðe çaðýrýyordu. Köleci tevekküle biate çaðýranlara karþý birileri sizi: sömürü gibi soygun gibi cinayet, darp, hýrsýzlýk, gasp gibi kaos durumlardan kaçýnmaða çaðýrmakla; þeytan oluyordu!
591 
 Sahiplik 5  (Bayram Kaya)

El sahipli parçalanan süreçler adeta totem yapý gibi o sahiplik etrafýnda gevþek bir monarþini yalýtýma içine çekildi. Kiþi sahipliðin þartlarý kendi sahipliðinin özelliklerine göre El mana ittifaký yaptýðý kiþilerle bu yapýlar içinde kendi El iman ahdini olgunlaþtýrdýlar. Düzenin çekirdek inþasý bu gevþek yalýtým içinde olmakla yürürlüðe koydular.
592 
 Mantýðýný Oluþma 7  (Bayram Kaya)

Bizim yasalara göre olmayan tekillik (belki de tekil entegrasyon) parçalanýr. Parçalanmayla tekillik evrenimizdir kuantum tanecikli dalga giriþimidir. Belirme eþikleri ile var oluþ baþlar. Patlamayla tekil bütünsellikteki konum, tanecik dalga baðýntýsýna parçalanmakla evrenimiz öncesi kuantumla, olur.
593 
 Ortak Akýl ve Ön Koþul 8  (Bayram Kaya)

El kendi üzerindeki tekil durumuyla kolektif olamamanýn meþruiyet siz ligi, inþaca olmaz lýðý, üretmez ligi, iradesiz oluþu vs. hep vaatçe olan bir enfeksiyonla ve kura çekimiyle (keyfi rýzk daðýtýmýyla) kiþileri bencillikleri etrafýna kendisine çekip, kiþileri vaat ile tehdit ile kendisine inanýr ve mürit yapacaktý.
594 
 Anlamak Gerek 8  (Bayram Kaya)

Bu tür koordinasyon (eþgüdüm) ortaya koyucu oluþ eðilimleri çekim alanýnýn özeðini (ekseninin) oluþur. Doða (bütünlük) güdümü içindeki kiþiler, bu eþgüdümle doðaya doðru yönelim birliði içinde olurlar. Bu tür zorlu durum içindeki kiþiler senkronu tutturmanýn git gel sürecini yaþarlar. Yani senkron ortaya koyan ve senkron olmayan git gel oluþlar, kolektif öznenin seçme ayýklamasýyla süreç tekrarlarý deneyimleri yaþanýr. Adeta zaman hayatýn düþe kalka olma deneyimleri için vardýr. Burada bilen özneler anlaðý deneysel zamaný azaltýr ve hýzlandýrýr.
595 
 Galaksidaþlar  (Yavuz Ýgret)

On bin yýl önceydi, mitolojide yer alan bir efsanede anlatýlanlar dünyada var olan eski uygarlýklardan bahsetmekte.
596 
 Nasýl Yaþar ve Neden Ölürüz 20  (Bayram Kaya)

Varlýk yoklukla olasýdýr. Düzen düzensizlikle olasýdýr. Tümlük eksikle olasýdýr. Gel olan git olanla olasýdýr. Yokluðun yerine ölümü koyun. Düzensizliðin yerine ölümü koyun.
597 
 Düþün  (olcay tokmak)

Düþünüyorum, o halde varým...
598 
 Mamon'u Anlama 2  (Bayram Kaya)

Neydi Mamon’un ruhu? Herkesin olaný, bir kýsým seçilmiþ kullarýn özel malý mülkü yapý vermenin meþruiyet ligine çevirmekti. Güncel deyiþle; herkesin payý olmakla üretim iliþkileri olan toplum sal gücün eseri olan ürünleri ve müþtereken kullanýlan doðal kaynaklarý; kapitalizm adýna paraya, ranta, çevirmektir.
599 
 Ýnþacý Olan Ben (Ruh - Bilinç - Öznellik) 1  (Bayram Kaya)

Yalýn bencilik kendine göre olaný bilendir. Kendisine dýþtan saðlama yapmak için her þeyi emreder. Þimdiki anlayýþýmýza göre salt saðlama yapmak için bencillik eylemlerinize kötülükleri de emreder. Bencillik tutumu; som ben ile dýþ dünya arasýnda olan “ en az dýþ dünyanýn içeri alýnma” baðýntýsýnýn anlayýþýdýr
600 
 Algýsal yaþýyoruz...  (Halil Demirbilek)

Neyi düþünüyoruz ?

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.