..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgular görmezden gelindikleri için var olmaya son vermiyorlar. -Huxley
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi'nin Düþündürdükleri
Yûþa Irmak
Deneme > Yaþam

2017 yýlýnda baþladýðým Ýhlas Holding’in baský öncesi birimine 2024 yýlýnýn þubat ayýnda geri dönüþ yaptým. Bu deðiþimin en güzel tarafý hem patronum hem arkadaþým vedahi ahiret kardeþim olan Kadri Yeltekin Bey’in ekibine tekrar dahil olmam oldu. Kadri Bey, çalýþma hayatým boyunca RNA iletiþimin kurucusu akýl hocam, ilham kaynaðým ve aðabeyim Ýsak Baydaroðlu’ndan sonra tanýdýðým: Enderun terbiyesi görmüþ gerçek bir Osmanlý Beyefendisidir. Yaklaþýk

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
241 
 Yakýnsatýcýlar 1  (Bayram Kaya)

Geçmiþin ve geçmiþ süreçlerin nasýl baþlayýp nasýl geliþmiþ olduklarýný tarihsel izlerinden hareketle modellemek, kontrol etmek, deney sel kýlmakla anlamak, bilmek zorundayýz.
242 
 Faiz 24  (Bayram Kaya)

Kolektif alan içindeki kolektif etki nedenle dönüþen kiþi eylemi; farklý enerji kesikli süreklisiyle birbirini baþlatan, birbirini durduran ve birbirini devam ettiren eþ yönlü kolektif baðlanýma göre süreçlerdi.
243 
 Sisifos ve Camus  (Eren Rýzvanoðlu)

sisifos, yaþamýn saçmalýðý karþýsýnda bir çýkýþ olabilir mi?
244 
 Kurucu Ýnþanýn Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 12  (Bayram Kaya)

Yalýtýma alanýn yalýtýmý sürdükçe seçilmiþ, korunan, ancak kendi tekrarlarýný veren böylesi belli tepkilere sýnýrlanmýþ karþýlýklarýyla öðrenilmiþ tepki demekte mahsur yoktu. Ancak çevrenin ani deðiþmesi demek özgöndergeli yalýtýma oluþumu desteklememesi demek olmakla, yaþamýn bireyde oluþan kendisi tepkinin deðiþime cevap olamamasý nedenle hayatýndan olur.
245 
 El Felsefesi ve Tarihsel Yaratýlýþ 8  (Bayram Kaya)

Sündürülen lastik ya da gerilen yayadaki gibi git olup itilen kuvvetler, merkezdeki konuma doðru çekilen hareketler fizik dilinde alan ve gerilimdir. Kimya dilinde proton elektron yük hareketidir. Kiþi öznesi ve kiþi sosyo toplumu içinde güdülerin, isteklerin duygularýn beliren eðilim ve karþýlanmasý olan bilin, özne düzeyidir.
246 
 Ker - Bela...  (David Durak ARSLAN)

Zýtlarýn varlýðý, birliði ve mücadelesi gerçekliðini anlatmanýn ve anlamanýn somut ve çarpýcý bir örneðidir “ker-bela”.
247 
 Matematik Keþf midir Yoksa Ýcat mý?  (Evren Özen)

“KÝTAP”, derler bana. Doðum yerim : DOÐA Anam : DOÐA Babam :ÝNSAN bir anlamda. Bir baþka anlamdaysa, O’nu ben yarattým. Bir maymunsuydu daha, ben olmasaydým. O’da beni YARATTI, YAZDI ama YAKTI da … “
248 
 Rüya  (David Durak ARSLAN)

Rüyalarýnýzýn peþinden yürüyün, o sizi gerçeðe götürecektir.
249 
 Varlýðýn Özündeki Yasallýklar 1  (Bayram Kaya)

Yasalar o olgu ve olayýn kendisini, evrenin iþleyiþini ele verirler. Alan, eðim, eylemtenler (eylemdenler)vs. birlikte olanla birlikte gidenin birbirine bað enerjisi olma görünüþleriydi. Ýþleyiþler olgu ve olaylardaki iç, dýþ iþlemdenlere tabii olan nicelikti durumlarýyla olasýdýrlar.
250 
 Ýnsan, Üst Ýnsan ve Ýkiyüzlülük  (Cemal Zöngür)

Adýna yaþam mücadelesi deyip sürekli birbirinin yüzüne bakarak ailede, akrabada, arkadaþ, grup, çevre, din, parti, toplum ve devlet iliþkilerinde, her türlü hile ve cambazlýk oyunlarýyla ben daha üstünüm demek, asla insan olmanýn gereði sayýlamaz. Tüm bunlarýn en büyük ve tek sorumlusu devlet sistemleridir.
251 
 Kusursuzluk...  (Necat Dilaver)

Kusursuz: Ben olmayan, benim dýþýmda olan, olacak olduðum, hiçbir zaman olamayacaðým… Kusur, çok olmayandýr...
252 
 Yaratýcýlýk 1  (Bayram Kaya)

Bir yanýyla içine 13 milyar yýllýk bir bilgiyi depolayan kolektif hafýzayý koymadýðýnýz beyin, salt kendi deneyimleriyle oluþan sýradan bir beyinin düþünmesinde öte gidemediði gibi bu beyin çok yönlü de düþünemez.
253 
 Kolektif Alan 13  (Bayram Kaya)

Yer tanýmý Akatlý gruba göre aþaðý toraklarda oturanlardý. Genellikle tarýmcý ve balýk üreticisi gruplardý. Yerden göðe, yukarý topraklara çýkanlardý. Gök te Sümerlere göre yukarý topraklardý. Yukarý toprakta oturanlardý. Yani Göklülerdi. Gökte oturanlardý. Gökten yere inenlerdi. Gök yerliler genellikle çoban toplumlardý. El kolektif sahibi yete, yani zaten sizin ittifakýnýz olan ve sizin ittifak gücünüz olan kolektif bir Yer ve Gök’ün giriþme iliþkisine; “Yeri göðü size verdim” diyordu. Yer’i Gök’ü bugünkü anlamýyla anlamayýnýz. Biliþ olan, hayranlýk uyandýran konu; doðanýn akseden yer gök uzamý deðildi
254 
 Yaratýcýlýk 6  (Bayram Kaya)

Hayat organize tepkiler çeþidiyledir. Hayat uyarýlan yalýtýma bütünlük içinde uyarýya yalýtýma bütünlükle bir cevap yansýtmasý ile olan bir örgütlenmedir. Hayat organizeni örgütlenme içindeki bir bileþimin özelliði olan yeni bir kolektif kapasite ve yeni bir bileþimse yaratýcýlýktýr.
255 
 Kurucu Ýnþa Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 24  (Bayram Kaya)

Düzen ve denge entropiye karþý geçici bir direncin oluþmasý demekti. Geçici düzen ve denge kýsýtlý kombinasyonlar demekti. Kýsýtlý ve geçici kombinasyonlar yýrtýlan kâðýdýn tekrar kâðýda dönüþememesindeki tersinmezlikti.
256 
 Anlamak Gerek 64  (Bayram Kaya)

Köleci sistemle birlikte, kolektif etki içinde basit olmayan ve sistemin paydaþlýðýný kökten sarsan bir yer deðiþtirmeler yapýldý. Kolektif etkiyi veren kiþilerdi. Kiþi, kolektif etki deðildi. Kiþiler baðdaþla olan durumun içindeki bir kiþi, ancak bir kolektif etkiydi.
257 
 Faiz 6  (Bayram Kaya)

Doðrultmalar temel eksene göre deðil, sanal ve kiþi tamahý iradeyi yansýtan vahye göreydi. Ýsa, Musa gibi duyarlý kiþilerin intikaya uðratýlmýþ bu tarz sanal belirlenmelerle oluþan köleci düþünce içinde; herkes gibi neler çektiðini anlayabilmemiz için anlatýyordum.
258 
 Kapasite Yeti Yetenek Yaratýcýlýk 5  (Bayram Kaya)

Entegrasyonun parça bileþimleri olan yeti sel uzay zamaný dünyaya özgü bir damgayla kodlanacaktý. Bu kodlanma evrensel uzay zaman genel baðýntýsýný veren yasalarýn içindedir. Dünya kendi dýþýnda birçok baðýntý durumla giriþme olan özel yalýtýmýna özgü, özel kapasite baðýntýlý kimi kendi yasalarýyla çevrim olup, kendi aðýrlýk merkezlerini oluþacaktý.
259 
 Kurtuluþun Felsefesi (Açký 1)  (Bayram Kaya)

Öz yönetimler genel iþleyiþle merkezin politikalarýna baðlý olma çerçevesindeki durumun, kendi teknik teknolojik hassaslýðýnýn yönetimi olan hýzlý kararlarýn çok özel ve özgün iradesi oluþtur. Ýþte merkezi yönetim, istese de buna karýþmaz.
260 
 Ýnsan Beyninde Ýyilik ve Kötülüðün Düzeni  (Cemal Zöngür)

Her þeyden önce insan anatomik olarak enerji deposuna benzer þekilde sürekli ses, ýsý, ýþýk, sývý, koku, renk, tat ve özelliðini tarif edemeyeceðimiz çeþitli saydam sinyalleri alýp depolayan, ayný zamanda dýþa gönderen güçlü bir alýcý ve verici özelliðe sahip manyetik bir cisimdir.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.