..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yanlýþ sayýsýz þekillere girebilir, doðru ise yalnýz bir türlü olabilir. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Din
101 
 Kur'an'da Erkek Üstün Mü? - II  (Fuat Türker)

Kadýn Kur’an’la maddi manevi yücelir. Kur’an’ýn özel olarak hep kadýný koruyan üslubu vardýr, hep kadýnýn yanýndadýr.
102 
 Gömleði Arkadan Yýrtýlanlar  (Fuat Türker)

Ýnsanýn, arkasýnda bir destek olmadan, toplumun önde gelen kiþilerini karþýsýna almasý, Allah’ýn sýnýrlarýný korumak adýna hapsi tercih etmesi, derin bir imanýn alametidir.
103 
 Allah, Yakýn Bir Azapla Kullarýný Uyarýr  (Fuat Türker)

O gün Allah’ýn dýþýnda sýðýnýlacak baþka bir makam da olmayacaktýr. Yakýnlarýna yardým etmek, ya da onlardan yardým beklemek de asla söz konusu deðildir. Her insan yaþadýðý dehþetten dolayý yakýnlarýný unutmuþ, kendi derdine düþmüþtür
104 
 Ýtaatsizlik ve Helak  (Fuat Türker)

Ýlahi teblið, insanýn yaratýlýþýndan bu yana Allah’ýn elçileri aracýlýðýyla insanlara ulaþtýrýlmaktadýr. Kimi toplumlar bu tebliði kabul etmiþler, kimileri inkar etmiþlerdir. Bazen inkarcý bir toplumun içinden küçük bir azýnlýk çýkmýþ ve sadece bunlar elçiye uymuþlardýr.
105 
 Orta Asya Þamani Topluluklarý Üzerine Notlar 1  (Ýbrahim Balcý)

Boynuz/Boynuzlu imgesinin kökeni üzerne bir çalýþma
106 
 Kýyamet Saati Yaklaþarak Gelmektedir  (Fuat Türker)

O gün yeryüzünde ve tüm evrende dehþet verici olaylar meydana gelecektir. Ýnsanlarýn tüm benliklerine hakim olacak, davranýþlarýna yansýyacak büyük þaþkýnlýk, korku, dehþet ve panik, Kur’an’da çok açýk bir þekilde anlatýlýr.
107 
 Semerkand 101. Yaþýnda (Ýki Kýssa)  (Erhan Þahin)

SEMERKAND dergisi 101. sayýsýna ulaþtý sorumluluðunun ve üstlendiði görevin bilincinde ve aþkla yola devam ediyor.
108 
 Rabb'e Dönüþ  (Fuat Türker)

Muhteþem bir düzenle yaratýlan yaþam, Allah’ýn belirlediði vakitte tüm düzeniyle birlikte sona erecek ve her þey Rabb’ine döndürülecektir. Kur’an ayetlerinde yaratýlýþ, insan, dünya ve ahiret hayatý konusunda hangi bilgiler veriliyor, inceleyelim:
109 
 Ey Xuda!  (Həbib Müntəzir)

Ey Xuda!
110 
 Allah,ne Güzel Vekildir  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Kendine ait vazifeyi yaptýktan sonra neticesini Allah’tan beklemeye tevekkül,bunu yapana da mütevekkil diyoruz.Mütevekkil insan,sebeplere tevessül ettikten sonra sonucunu Allah’a býrakýr.
111 
 Ýslam'da Savaþ Yalnýzca Savunma Amaçlýdýr  (Fuat Türker)

Ýslam’a göre yalnýzca zorunlu olunduðunda savaþa baþvurulur ve belirli insani ve ahlâki sýnýrlar içinde yürütülür. Peygamberimiz(sav)’in hayatýna baktýðýmýzda ancak zorunlu hallerde savaþa çýkýldýðýný ve saldýrý deðil yalnýzca savunma amaçlý olarak savaþýldýðýný görürüz.
112 
 Kur'an Okunurken Neden Susup Dinlemeliyiz?  (Fuat Türker)

Bazý ortamlarda, insanlar baþka iþlerle uðraþýrken arka planda, sürekli Kur’an okunmasýnýn, güzel bir ibadet olduðu zannedilir. Oysa Kur’an, saygýyla, her kelimesinin dikkatlice dinlenilmesi ve ayetler üzerinde düþünülüp öðüt alýnmasý gereken ‘þerefli’ bir sözdür.
113 
 Yazýk Çocuklara!  (Ýnci Çiçekoðlu)

Okuyun.. Okuyun ve görün gelecek için umut baðladýðýnýz gençleriniz ne halde! Daha ilkokul çaðýnda ve ölümü beklemekteler. Gelecek elçilerinin umudu kalmamýþ, biz neyi beklemekteyiz?
114 
 Anne Babaya Ýtaat ve Sýnýrlarý  (Fuat Türker)

Kur’an’ý incelediðimizde, inananlarýn bir bölümünün aileleriyle ya da yakýn akrabalarýyla imtihan edildiklerini görürüz. Bunlarýn arasýnda peygamberler de bulunur.
115 
 Ýnsanlarýn Çoðu Ýman Etmez  (Fuat Türker)

. Onlarý mutsuz eden ve ‘tesadüfen’ kendilerine gelip çattýðýný düþündükleri herþey, aslýnda Allah’ýn onlar için yarattýðý imtihanlardýr. Yaþadýklarý zorluklarý, Rabbimiz’in bir hikmet üzerine kendilerine verdiðinin þuurunda olmadýklarý için, hoþlarýna gitmeyen olaylar onlarý üzüp, mutsuzlaþtýrýr
116 
 Toplumdaki Yanlýþ Telkinler - I  (Fuat Türker)

Dinden uzak yaþayan cahiliye toplumlarýnda insanlara çocukluklarýndan baþlayarak yapýlan birçok telkin vardýr. Bu telkinler toplumlara göre pek farklýlýk göstermez, genelde birbirinin aynýdýr. O halde kaynaðý da aynýdýr; apaçýk düþman olan þeytanýn, insanlarý Allah’ýn yolundan saptýrmak için adeta paket program gibi hazýrlayýp toplumu yönlendirdiði telkinlerdir bunlar...
117 
 Bir Mesel  (fatma)

bir alýntýdan alýntý yaparak aldým
118 
 Mina'da Hangi Þeytaný Taþlýyoruz?  (Aydýn akdeniz)

Bunu yapmakla bir nevi, Hz. Âdem’den beri insanlýðýn ortak bir düþmaný olan þeytan ve onun temsil ettiði kötülük ile aramýza mesafe koymuþ oluyoruz. Kötülüðe karþý iç dünyamýzda bir direnç geliþtirerek, dayanýþma içerisinde buna karþý ortaklaþa bir tavýr alýyoruz. Yaratýlýþýmýzýn doðal bir sonucu olarak bizi her tür varlýktan ayýran, üstün bir konuma getiren insani algý ve melekeleri bu vasýf ve özelliklerde bulunmayan dinamiklerden ayýrarak yaratýldýðý ilk andaki safiyetiyle koruma kararlýlýðýný gösteriyoruz. O halde, Ýslam’da “ þeytan” kavramý acaba ne þekilde alýnýyor ele? Þeytan, antik mitolojilerde olduðu gibi insanýn canýna, hayatýna kast eden ve amacýna ulaþmak için tanrýsal yeteneklerini zavallý insaný ortadan kaldýrabilmek için seferber eden bazen keçi, bazen ihtiyar bir adam ve bazen de yýlan þeklinde ortaya çýkan ütopik bir kötülük odaðý mýdýr? Yâda, merhamet tanrýlarýna yaratýlýþta ortak olan karanlýk ve kötülüklerin yaratýcýsý düalist inançlarýn bir ürünü müdür?
119 
 Peygamberimiz (Sav) 'Ýn Evlilikleri ve Allah Aþký  (Fuat Türker)

Mümin kadýn ve erkeðin evlilikleri, Allah aþkýndan kaynaklanan derin bir aþk ve tutku üzerine kuruludur. Kadýn ve erkeðin ruhunu açan bu aþk, dünyevi aþklar gibi geçici ve sonlu deðildir. Bu özel duyguyu Allah, müminler için yaratýr; yalnýzca onlara yaþatýr. Sonsuzluða kilitlenmiþ bir aþktýr bu ve sonsuz ahiret yaþamýnda da devam edecektir.
120 
 Deccal Nerede mi?  (Fuat Türker)

Allah, deccaliyet sistemini yýkacak, insanlýðý huzur ve güvenliðe kavuþturacak, Kur’an ahlakýnýn sýcaklýðýnýn insanlarý sarmasýný gerçekleþtirecektir. Ancak bu süreç her Müslüman’ýn imtihan sürecidir. Hepimiz bunun için ne kadar çaba gösterdiðimizle sýnanýyoruz. Müslüman Asr-ý Saadet Müslümanlýðýný ister; ne kadar istediðimizle imtihan oluyoruz.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.