..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir kýþ sonsuza dek sürmüyor, hiçbir ilkbahar uðramadan geçmiyor. -Hal Borland
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Din
61 
 Ýþte Büyük Kurtuluþ ve Mutluluk Budur! - II  (Fuat Türker)

Ölüm, -Allah’ýn dilemesiyle- sevgiliyi sevgiliye kavuþturan köprü ve ’o gün’, ’aldanma’ deðil kavuþma günü olsun. Ve Allah, ’Selam’ ile karþýlanýp sonsuz kurtuluþ ve mutluluðu bahþettiði kullarýndan kýlsýn...
62 
 Ýttihad-ý Ýslam Nedir?  (Fuat Türker)

Barýþ ve huzur ancak Allah’ýn emrettiði gibi birlik olduðumuzda gerçekleþebilir. Ve son dönemde yaþanan olaylarý sosyal ve siyasi bir geliþme olarak deðerlendirmeyerek, Allah’ýn hayýr ve hikmetle yarattýðýna inandýðýmýzda…
63 
 Ýþte Büyük Kurtuluþ ve Mutluluk Budur! - I  (Fuat Türker)

Mümin, güzellikleri görebilen insandýr ve imaný nedeniyle gerçek mutluluðu yaþar. Samimi imandan kaynaklanan bu mutluluk, sonsuza kilitlenmiþ bir duygudur.
64 
 Zan, Gýybet ve Tecessüs Nedir?  (Fuat Türker)

Yüce Allah bir Kur’an ayetinde, iman edenleri üç önemli davranýþtan sakýndýrýr; zanda bulunmak, gýybet etmek ve tecessüs etmek; yani gizli yönleri araþtýrmak... Bu beðenilmeyen ahlak özellikleri birbirleriyle iliþkili davranýþlardýr.
65 
 Muhabbetin En Makbûlü  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Bize en küçük bir iyiliði dokunan kiþiyi severiz ve baðrýmýza basarýz.Oysa Allah biz insanlara sayýsýz nimetler veriyor.Onu sevme hususunda niçin ihmâlkâr davranýyoruz.
66 
 Ýslamiyet Öncesi Türklerin Dinsel Ýnançlarý (1. Bölüm)  (Hulki Can)

Ýslamiyet öncesi Türklerin dininin Þamanizm olduðu hakkýndaki genel ve yaygýn kaný pek doðru deðildir. Þaman Türkler, Budist Türkler, Hristiyan Türkler, vs kuþkusuz vadýr. Ancak, Türklerin özgün dini Gök Tanrý dinidir.
67 
 Kurban Hayvan Katliamý mý?  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Müslümanlarýn dini vecibelerinden birisidir gücü yetenlerin kurban kesmesi… Her yýl gerçekleþtirilen bu kulluk eylemi, kulu Allah’a yaklaþtýrýr. Sözlükte yaklaþmak, Allah’a yakýnlaþmaya vesile olan þey anlamlarýna gelen kurban, dinî bir terim olarak, ibadet maksadýyla, belirli þartlarý taþýyan hayvaný usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvaný ifade eder. Gücü yeten her müminin kurban kesmesi gerekir. Kurban kesmek, zengine Hanefi’de vacip, diðer üç mezhepte sünnettir. Sosyal dayanýþma ve yardýmlaþmanýn zirvesi olan kurban malî ibadetlerden biridir. Gücü yetmeyenin böyle bir vazifesi yoktur.
68 
 Ýslamiyet Öncesi Türklerin Dinsel Ýnançlarý (2. Bölüm)  (Hulki Can)

Nasýl ki izci oymaklarýnýn flamalarýnda kullandýklarý hayvan simgelerini, veya Türk Hava, Deniz ve Kara Kuvvetlerinin amblemlerindeki simgeleri totem olarak niteleyemezsek, ayný þekilde, Türk oba ve boylarýnýn kullandýklarý "kurt, kartal, aslan" gibi simgeleri de put veya totem olarak niteleyemeyiz.
69 
 Ýslam Ýle Þereflenen Bir "Hicret Ehli"nin Hikayesi - I  (Fuat Türker)

Bu yazýmda, 16 yaþýna kadar Hristiyan olarak yaþadýktan sonra Ýslam ile þereflenen Alman asýllý Gülay Haným’ýn ilginç hikayesini bulacaksýnýz. Hikayesi, Allah yolundaki çabasý, þevki ve azmi, hayatýndaki önceliklerini ailesi, eþi, çocuðu ve evi olarak belirlemiþ olan büyük bir kesim Müslüman kadýn için önemli bir örnek olacak.
70 
 Türk Ýslamcýlarýn, Mele/molla Planý!  (Muhammed CAN)

Söz konusu plan, yetkili kiþiler tarafýndan da açýklandýðý gibi sadece Ehl-i Sünnet alimlerini kapsamdýðýný, Caferi/Þii kitleyi de içine aldýðýný belirtiyor
71 
 Gerçek Anlamda Ýslam  (Alper Ayas)

Tüm ilahi dinlerin ortak bir paydada buluþmasý ve bunlara verilen genel bir ad islam. Hz. peygamberde diðer peygamberlerle ayný zorluklarý ve baskýyý yaþadý.Dininin doðuþunda tarihinde tekerrürüne tanýklýk ediyoruz.O zor þartlarda ve Allahýn gönderdiði diðer peygamberlerle hep bir ortak baðý öðretileriyle ve ayný yaþam kaderiyle ortaya koydu.
72 
 Allah Korkusu [hakkýnda Detaylý Bir Yazý]  (Fuat Türker)

Allah korkusunda acý, ýzdýrap ve dehþet yoktur. Allah korkusunu dünyevi korkulara benzetmek, bu duyguyu yanlýþ anlamaktýr. Ýnsan, Allah’ý aþkla sever ve O’na güvenirken, ýzdýrap duyacak þekilde korkmaz.
73 
 Kurban ve Fedakârlýk!  (Muhammed CAN)

Bu kutsi vadinin akýþýna engel olan her ne ise, onu can-akýl birlikteliði ile fedakârlýk ve kurban eylemleriyle bütünleþtirerek aþmanýn verdiði haz ile...
74 
 Neden Ýman Etmezler?  (Fuat Türker)

Kur’an, iman edenlerin hep az sayýda olduðunu haber verir. Neden insanlarýn çoðu iman etmez?.. Kuþkusuz bunun pek çok nedeni var. Ancak en temel iki nedenden ilki, insanýn...
75 
 Ýslamda Kadýnýn Rolü - 4  (Muhammed CAN)

Diðer bölümlerin aslýnda sonu olmayan sonun devamý iþte...
76 
 Sizin Hiç Keþkeleriniz Oldu Mu?  (Þevket Baþýbüyük)

ayatým da benim hiç ‘keþke’lerim olmadý, ya sizin?..
77 
 Dehe-i Fecri Ýdrak Ettiysek Vahdet ve Ýzzeti Seçme Zamaný Gelmedi mi?  (Mehmet CAN)

son bir fýrsattýr belkide Kutlu Doðum Haftasý zulmün kara bulutlarýnýn çöktüðü ümmetin silkinmesi için.................
78 
 Mirâc-ý Hakikat Yolculuðu  (Mustafa Kemal Ýzgi)

Ýslam ve Hakikat konulu bir yazý. Deneme amaçlý olarak yazdýðým þiir kitabý çalýþmamýn ön anlatýmlarýndan bir tanesi...
79 
 Güneþ ve Gerçekler  (Adem KORKMAZ)

Ahiret Gününe Ýnanmayanalara,Þüphesi Olanlara bir Örnek;bilirsiniz 6 ay gündüz-6 ayda gece” yaþanan bölge tek farký gündüzün olmadýðý dünya.Evet örneðimize dönelim;Bu çizdiðimiz dünyayý tasvir edelim.Aynen bizim dünyamýz gibi fakat gündüz yaþanmýyor.Orda yaþayan insanlar kesinlikle Dünyalarýnýn tarihi boyunca gece olmuþ günüz diye bir terimle karþýlaþmamýþ dolayýsýyla bizim adýna güneþ dediðimiz bir enerji kaynaðýyla haþir neþir olmamýþ insanlar topluluðunun yaþadýðý bir yerdir.
80 
 Dr. Alexis Karel ve Dua  (Aydýn akdeniz)

Batýlýlar olarak aklý, sezgiden üstün sanýyor ve önce zekâyý geliþtirmeye çalýþýyoruz. Bunu yaparken ruhun diðer kuvvetlerini görmezden geliyoruz. Ýnsanlýðýn bu temel faaliyetinin aksatýlmasý, modern insaný ruhen kör yapmaktadýr. Bu körlük, insaný sosyal hayatýn üretken bir unsuru olmaktan uzaklaþtýrmaktadýr. Mukaddesiyat duygusu, özellikle dua ile ifade edilebilir. Dua Tinsel bir olaydýr. Tinsel dünya ise teknolojinin ulaþamayacaðý bir dünyadýr. Ýlim gözlenebilen þeyleri kapsýyor iken dua hakkýnda somut bir bilgi edinebilmemiz düþünülemez. Duanýn ne olduðunu ancak Tanrýya yalvaran bir insaný ve fizyolojisini inceleyerek anlayabiliriz.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.