..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tarih, hiçbir zaman orada bulunmamýþ kiþiler tarafýndan anlatýlan hiçbir zaman olmamýþ olaylarla dolu bir yalan. -Santayana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Türkiye
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Türkiye
61 
 Türk Adý,soyu ve Manasý  (YETER ÖZHAL)

Tevrat rivayetlerinde ise Nuh tufanýndan sonra Nuh peygamber dünyayý üç oðlu arasýnda pay etmiþ.Yafes'e Orta Asya ve Çin ülkeleri düþmüþ,Yafes ölürken tahtýný sekiz oðullarýndan biri olan "TÜRK" e býrakmýþtýr.
62 
 Türk - Kürt Sorunu  (Nazlý Usta)

Bu yazý, Türk-Kürt Meselesi'nin kaynaklarýndan ve çözüm yollarýndan bahseden bir özet çalýþmadýr.
63 
 Türkiye Kürt Kapanýnda (2ci Bölüm)  (Hulki Can)

Bizde ise, þehitlerimizden "kelle"diye söz ediliyor; gencecik askerlerimiz þehit olurken kodamanlarýn oðullarý göstermelik askerlik yapýyor; ülkesi için kanýný döken, teröre karþý savaþan kahraman generallerimiz, subaylarýmýz aþaðýlanýyor, yargýlanýyor, iftiralara uðruyor, cezaevlerinde, hastane köþelerinde ölmelerine, intihar etmelerine neden olunuyor; etnik bölücülüðü daha da azdýracak etnik dilde yayýn yapan TV istasyonlarý devlet tarafýndan iftiharla devreye sokuluyor; bu da yetmiyor Türk siyasetçiler bölücülerin TV kanallarýnda görüþ beyan ediyor.
64 
 Yine Yeþillendi Fýndýk Dallarý  (Hakan Yozcu)

Karadenizin eþsiz güzelliði ile birlikte Ordu’ya doðru ilerliyoruz. Az sonra Türkiye’nin en büyük tünelinden geçiyoruz. Ünye ile Fatsa arasýnda 3 bin metre uzunluðunda olan Ordu Nefise Akçelik Tüneli. Kýsa bir süre sonra Ordu’ya giriyoruz. Karadeniz Bölgesinin muhteþem doðasýný bozulmadan korunduðu Ordu ili temizliði, yeþili ve deniziyle dikkatleri çekiyor.
65 
 01 11 Bizim Kýzýlderililerimiz  (Mehmet Sinan Gür)

Türkiyeli Olmak'ýn giriþinden bir bölüm. Ayrýlýðý bir tarafa koymalýyýz. Kimlik etiketlerimizi geri çekmeliyiz. Yeni bir döneme baþlamalýyýz. Yaþamak için buna gereksinmemiz var.
66 
 Cevap Sizde...  (David Durak ARSLAN)

Soru belli !
67 
 Atatürk'ün Bize Býraktýðý Miras  (Fuat Türker)

Atatürk, Ýslam’ýn aslýna uygun ve hurafelerden arýndýrýlmýþ olarak yaþanmasýný hedefler. Çünkü O, Kur’an’ýn baðnazlýðý ve atalarýn geleneklerini deðil, modern dünyayý tarif ettiðinin bilincindedir. Kur’an’daki din ile batýl inançlarla dolu gericiliði net biçimde ayýrýr, birçok konuþmasýnda, samimiyetle Allah’tan, Ýslam ve Kur’an’dan saygýyla söz eder.
68 
 Elektrikteki Vurgun...  (Atiye DANIÞ)

Irak’a ADB’nin emri ile neredeyse bedevaya elektrik veren hükümet acaba kendi vatandaþýný neden müþkül de býrakýr ?
69 
 29 Þubat Post Kavgasý…  (Mustafa Yener)

halk doðrularý deneme-yanýlma yöntemiyle bulur. O tanklar, tamamlanmak üzere olan bir sürece müdahale etmiþ, halkýn öðrenme sürecini sekteye uðratmýþtý.
70 
 Ýstanbul'da Bir Gün  (Hakan Yozcu)

Neler yok ki burada ki maketlerde? Anýtkabir, Topkapý Sarayý, Mevlana, Erzurum Çifteminare, Pamukkale, Efes harebeleri, Boðaziçi Köprüsü, Yerebatan sarayý... Türkiye'nin her yerindeki en önemli yapýlarýn hepsi de burada boy gösteriyor. Saatlerce gezmekle bitiremiyorsunuz.
71 
 Ýslâmiyet ve Türkler  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Türk Milleti var oluþundan beri ahlâk ve mefkûre açýsýndan örnek bir yapýya sahipti.Yani Türkler,Ýslâmiyet’ten evvel de çok þahsiyetli, namuslu ve inançlý bir milletti.
72 
 Biz Türkler Kimiz?  (Þahingöz)

Çoðu duyarlý insanýmýzýn þu andaki durumumuza bakýp da kahrolduðunu görüyorum.Bu insanlar toplum genelinden hakettikleri uygarca davranýþlarý görmediklerine üzülüyorlar.Ve sonuçta 'iþte biz böyleyiz' hatasýna düþüyorlar.Ama gerçek aþaðýdaki gibi!
73 
 Doðumunun 800. Yýlýnda Nasreddin Hoca  (M.Nihat MALKOÇ)

Türk mizahýnýn tartýþmasýz en büyük ismi olarak kabul edilen Nasreddin Hoca, insanlarý gülmekten kýrýp geçiren fýkralarýyla özdeþleþmiþtir. Onunla kýyaslanabilecek baþka bir mizah ustasý ne Türkiye’de ne de dünyada vardýr. Hoca güldürürken çok kere de düþündürür insanlarý. Bu açýdan bakýnca ona nüktedanlýðýnýn yanýnda filozof da diyebiliriz.
74 
 Kürtçülük Sorunsalý  (Hulki Can)

Yüzyýllardýr bölge halklarýný sömüren, toprak reformuna karþý çýkan aþiret reisleri, tarikat þeyhleri ve toprak aðalarý kendilerini kurtarmak için bir siyasal parti oluþturup halkýn öfkesini Türkiye Cumhuriyeti'ne yönlendirmekte ve onu hedef göstermektedirler. Bu açýkça bir meydan okuma ve karþý devrimdir. Oysa tepetaklak edilmesi gereken doðudaki gerici feodal düzen, töreler, tarikatlar, aþiret reisleri, þeyhler ve aðalardýr. Kürtler baðýmsýz da olsa bu feodal-dinsel yapýdan kurtulamayacaklar ve bugünün feodal reisleri yarýnýn egemen politikacýlarý olacaktýr. Yani Kürt halký için bir þey deðiþmeyecektir. Öyleyse ülkemizde Kürt sorunu deðil, ancak Kürtçülük sorunu olduðu sonucuna varabiliriz.
75 
 Ya Türküler de Susarsa...  (Murat Doðan)

Asimile olmaya Yüz Tutmuþ Gençliðe Dair...
76 
 Türk Lehçeleriyle Yeni Yýl Mesajý - Tüm Türk Dünyasýnýn Yeni Yýlý Kutlu Olsun  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Karaçay-Malkar Türkçesi: Cangý cýlýðýzný alðýþlayma! Karakalpak Türkçesi: Canga cýlýngýz kuttý bolsýn! Karay/Karaim Türkçesi: Sizni yanhý yýl býla kutleymýn! Kazak Türkçesi: Janga jýlýngýz kuttý bolsýn! veya Janga jýlýngýz ben!
77 
 Terörün Sebepleri ve Önlemleri  (Mehmet SALÝH)

Bölge halkýný kazanmak için sosyal, ekonomik ve psikolojik önlemlerin planlanýp, gerçekleþtirilmesini gerektirir. Askeri önlemleri geliþtiren ve tüm ekonomik, sosyal ve psikolojik önlemlerin uyumlu bir þekilde planlanýp uygulanmasýný saðlayan bir büyük strateji içinde bütünleþmesi de gerekir.
78 
 Dim Çayý (Alanya da ki Çay"a Hitap)  (serdar sayýl )

Dim Çayý (Alanya da ki çay’a hitap)
79 
 Deli Mektuplar - 26  (Veysel Menekþe)

Yahu yeter artýk bi kenara çekilin de bi tezgahta biz açalým be.! Hedefteki Ýraný filaný býrakýn da.. Þu hedefinizdeki Türkiyeyi anlatýn bari çekilmeye niyetiniz yoksa be.! NE ÝSLAMINIZDAN HAYIR GÖRDÜK NE ÝSLAMCILIÐINIZDAN BE.!? Ayýp be.!
80 
 Teorik Savaþlar - 1 -  (Ahmet Kutlu Ayyüce)

Türkiye yönetsel sorununa ve bu konuda yazýlan tezlere, çözümleme. Üç bölüm halinde tasarlanarak yayýnlanmýþtýr.




son eklenenler
Karamanoðullarý Devleti
Aziz Dolu
Ýnceleme > Türkiye
Baþörtülü Cadýlar
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Türkiye
Mekanlar ve Fikirler
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Türkiye
Kültür ve Medeniyet
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Türkiye
En Güzeli Nerede
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Türkiye
Küçük Fatih
Bay Nida
Ýnceleme > Türkiye
Bir Baþka Dünya: Hatay
kemal düz
Ýnceleme > Türkiye
Ýki VIzdan, Bir Bizden
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Türkiye
Ara Çayhaneler
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Türkiye
Bir Uzungöl Hatýrasý
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Türkiye

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.