..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Anka kuþu gibi yalnýzlýðý adet edin! Öyle hareket et ki, adýn daima dillerde dolaþsýn ama seni görmek olanaksýz olsun." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplumsal Olaylar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Santaronide Bu Kaçýncý Senfoni
Mesut Kuntan
Þiir > Yaþam

Diyorsun ya, Kýyýlarým, eteklerine sarýlmadan Deli fýrtýnalar, diner bakýþlarýnda Kirpiðin arasýndan, süzülür mehtap Gözü nemli ürkek, çocuk edalarýnda Yalan! Yýldýzlardan kalplere düþen Notasýz bestenin sahibi Anmayýn o yalancý þairleri Eðin, kýrýn, yakýn kalemlerini Diyorsun ya, Gün ayar ya, o an aklýna Sonradan gelir cevaplar Dün, bugün den ziyan olur Hayýrsýz boþ bu telaþlar Yalan! Öyle savrulsun da, vursun tenime

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Toplumsal Olaylar
61 
 Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih - Ermeni Sorunsalý (8. Bölüm)  (Erdað Duru)

Yunan Kralý Konstantin, Baþbakan Dimitrios Gunaris, ve General Anastasyos Papulas Kütahya’da buluþurlar. TBMM hükümetine son darbeyi indirmenin planlarýný yaparlar. TBMM Ýsmet Paþayý ordunun baþýndan alýp yerine Mustafa Kemal ve Fevzi Çakmak Paþalarý görevlendirir. Yunan ordusu Ankara’ya 70 km uzaklýkta olan Polatlý’ya kadar gelmiþtir !
62 
 Çocuklara Dokunmak Ýçin Yaptým Herþeyi  (ESRA BAYKAL ÇETÝNKAYA)

Adý önemli deðil...Yaptýklarý ise mide bulandýrýcý. Üst seviyede bir pedofili vakasýnýn kýsa öyküsü...
63 
 Kalbim Bile Terketmiþ Ruhumu  (simla özbey)

kendimi karmaþýk ve yanlýz olbumu bilmenin acýsýyla satýrlara dökülen bir yazý
64 
 Lale Devri'nin Demokrat Havasý  (hasan tülüceoðlu)

Antik Yunan eserlerinin Arapça!ya tercümesi sonrasý yetiþen Farabi, Ýbn-i Sina, Biruni, Ýbn-i Rüþt gibi isimlerde o dönem Ýslam dünyasýnýn özgürlükçü ortamýnda yetiþmiþlerdi. Keza dini ilimlerin birer ilim dalý olarak ortaya çýkmasý Ýslam toplumundaki hoþgörü ve özgürlükçü yaklaþýmýn bir sonucuydu.
65 
 Adý Sosyal Medya Olsa da Ýnsaný Asosyal Yapabiliyor  (Ahmet Zeytinci)

Bakýyorum daha ilkokula yeni baþlamýþ bire ya da ikiye giden çocuklarýn çoðusunun gözleri bozuk. Tamam, bilgisayardan geri kalmasýnlar ama bununda bir sýnýrý, derecesi olmalý. Ana babalar lütfen bu konuya dikkat etsinler. Sokaklarda çocuk oyunu diye, çocuk diye bir þey kalmadý bu sosyal medya yüzünden. Belki bunlardan bir nesil sonra daha da kötü olacak dünyaya gelen çocuklarýn durumu eðer acil önlemler alýnmazsa...
66 
 Dizisine Bak Toplumunu Anla  (hasan tülüceoðlu)

Viski ve þampanya, içki içmenin günahlýðý yanýnda bir kültüre özentiyi beraberinde getiriyorsa; yerli diziler, benzerleri yabancý dizilerden daha etkin, içten, alttan ve samimi anlamda tarihi, dini, manevi deðer ve kültürlerimizi daha çok tahrip edip zarar veriyor.
67 
 Türkçe'nin Yozlaþtýrýlmasý!  (Anýl YÜCEL)

Bir insanýn yaþadýðý toplum dilini konuþabildiði kadar vardýr. Henüz 1911 yýlýnda Selanik’te baþta Ömer Seyfettin, Ziya Gökalp, Ali Canip, Âkil Koyuncu gibi yazarlarýn oluþturduðu genç kalemler’in ”Milli bir edebiyat milli bir dille yaratýlabir” görüþüyle baþlatmýþ olduklarý yeni lisan harekatýyla Türkçenin sadeleþtirilmesine büyük bir özen gösterilmiþ ve Türkçenin daha sade bir dil haline gelmesi konusunda en kalýcý atýlýmlarý gerçekleþtirmiþlerdir.
68 
 Ýntihar Eden Birinin Ardýndan  (osman demircan)

Ýntihar eden birinin ardýndan yapýlan ve Türk insanýnýn duyarlýlýðýný gösteren yorumlar: *Çekeceksin orospu çocuðuna eþek sudan gelene kadar sopayý, ulan it madem gebermeyeceksin niye milleti heyecanlandýrýyorsun.
69 
 Baþbakan Menderesin Hapishane Hayatý  (suat engin yýlmz)

BAÞBAKAN ADNAN MENDERES ÝMRALI ADASINDA (KATÝL ADASI9 ) iki bakaný ile idam edildi Celal bayar zor kurtuldu sehpadan yaþlýlýðý sebebiyle
70 
 Alem Bu Evlenenler  (Ahmet Zeytinci)

Yok, yok bunlarý da okuduktan sonra kesin kanaat getirdim ki dünyanýn bir numaralý mizah yeteneði olan insanlarýnýn yaþadýðý ülkesi Türkiye... Hemen soracaksýnýz nasýl bu kanýya vardýn, neleri okudun da diye? Ýnternet'de dolaþýrken ''Gelin arabalarýnda ki komik yazýlar.'' diye bir baþlýk karþýma çýkmaz mý? Ben istedim bir göz Allah verdi iki göz... Hadi bakalým neler döktürmüþ millet neler görelim?
71 
 Yüzde Ellinin Kodlarý  (hasan tülüceoðlu)

Baþbakan Erdoðan, milliyetçilik duygularýný öne çýkararak ve Davos ile Obama görüþmeleri benzeri uygulamalarýyla dünya konvansiyonelinde güçlü bir Türkiye ümid ve beklentisi vermesi Türk halkýný heyecanlandýrýp ümitlendirmiþtir. Bu ümitle Türk halký büyük bir beklenti içindedir.
72 
 Hüzünlü Bir Olay Beyaz Perdeye Aktarýlýyor  (Ahmet Zeytinci)

Okuyanlar araþtýranlar mutlaka biliyorlar da kýsaca hatýrlatmakta yarar var. 4 Nisan 1953 günü Ýtalya'da ki Nato Tatbikatýndan dönerken, Çanakkale Nara Burnu açýklarýnda, gece Ýsveç Bandýralý Naboland adlý kuru yük gemisi ile çarpýþýyor ve hýzlý bir þekilde Çanakkale'nin derin sularýna saplanýyor...
73 
 Doðu Türkistan da Neler Oluyor  (Ahmet Zeytinci)

Her ne kadar bu bölgeye Þincan-Uygur Özerk Bölgesi denilse de, Kazak ve Kýrgýz Türklerinin de buralarda yaþadýðý bilinmektedir. Edinilen bilgilere göre Sincan Çin Halk Cumhuriyetinin en büyük idari bölgesi olarak anýlmaktadýr.
74 
 Bir Yalnýzlýk Öyküsü  (Murat Sayým)

...Öyle ki, Anneler Günü’nde ticari yönden kar elde etmeye çalýþan þirketlere dava açmýþtý...
75 
 Yumurta Eylemlerinin Psikilojisi  (osman demircan)

Tavuklar pirinç yer; ama hiçbir zaman düþünmezler ilerde pilavlý tavuk olabileceklerini. Bir insan da tavuk gibi sindirilmeye çalýþýldýðýnda ya yere kapaklanýr ya da yumurta fýrlatýr. Yumurta eylemlerinin psikolojinde de sindirilmeyi hazmedememek ya da yenilip yutulmak korkusu vardýr.
76 
 Ýktidar, Uçkur ve Huri  (hasan tülüceoðlu)

Her insanda olduðu gibi uçkur yada kadýn, adýna ne derseniz deyin dindarlarýn da en büyük zaaflarýndandýr. Yaratýlýþtan gelen bu zaaf huri özlemleriyle de birleþtiðinde dünyada belirli bir maddi imkan, güç ve yetkiye ulaþtýðýnda dindarlarýmýz maalesef cenneti bekleme zahmetinde bulunmuyor. Cennete ulaþtýðýný ve her nimeti tatmanýn artýk hakký olduðunu düþünüyor. Baþta kendi aklýný ikna etmek ve topluma davranýþý makul göstermek için iþi kýlýfýna çok güzel uyduruyor. Hem yazýlý hem de sözlü Ýslam hukuk kaynaklarýmýzda “hile-i þer’iye” uygulamasýnýn varlýðý bu insanlarý daha da cesaretlendirmektedir. Kanunlardan önce geçmiþteki Ýslam hukuk uygulamalarýndaki yanlýþlarýn acilen düzeltilmesi gerektiðini burada özellikle vurguluyorum.
77 
 Avrupa"ya Açýlan Ýlk Pencere  (hasan tülüceoðlu)

‘Lale Devri’ olarak adlandýrýlan bu devir, sosyal, toplumsal ve kültürel oluþumlarda tarihimizin çok kritik bir dönemidir. “Zevk-ü sefa ve eðlence” suçlamasý görüntüden kaynaklanan yanlýþ bir suçlamadýr. Elbet haklýlýk payý vardýr ancak hiçbir zaman abartýlacak kadar deðildir.
78 
 Hey Ýsraf Edenler Size Sesleniyorum  (Ahmet Zeytinci)

Gidin bakýn, Ege ve Akdeniz'de ki otellerde her gün ne kadar yiyecek maddesi çöpe atýlýyor. Yazýktýr, günahtýr, Allah bunun hesabýný bizlerden sorar mutlaka... Çok mu zor müþterilerin yemediði yemekleri deðerlendirmek. Verirsin bir iki adamýna görev, altlarýna da bir küçük araba, yakýnlarda ki köylerde beldelerde ki yaþlý, genç, çoluk çocuk bütün vatandaþlara daðýtýrsýn o yemeklerden hem sevap kazanýrsýn hem de gönüllü zekat vermiþ olursun bir yerde...
79 
 At Yarýþlarýnýn Analizi  (Ahmet Zeytinci)

Eskiden haftanýn belirli günlerinde oynanýrdý at yarýþý, sonralarý her gün oynanmaya baþladý, o da yetmedi þimdi yazlarý gece yarýþlarý da yapýlýyor. Adam atýn jokeyini, seyisini, ahýrda yem verenin ismini bile biliyor. Kum da nasýl koþar, çim de nasýl koþar hepsi akýllarýnda... Atlarý koþturup da onlarý seyredeceðine, sen git spor ayakkabýlarýný giy de kendin koþ, hem paran cebinde kalýr hem de saðlýðýný kazanýrsýn...
80 
 Türksoy Tiyatro Toplantýsý  (Hakan Yozcu)

Kurulun Türk Dünyasý Tiyatro Birliði oluþturmasý da kararlaþtýrýldý. Bu toplantýya katýlan tüm üyelerin de kurucu üye olduðu fikri benimsendi. Dolayýsýyla Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý da “Kurucu Üye” ünvanýný kazanmýþ oldu.




son eklenenler
Aðýrlaþtýrýlmýþ Muhabbet
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Toplumsal Olaylar
Veresiye Defterleri Ölmesin
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Toplumsal Olaylar
Bankalar ile Teþriki Mesaimiz
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Toplumsal Olaylar
Kumar Ha Kumar
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Toplumsal Olaylar
Bundan Sonra Çekilmez Olacak
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Toplumsal Olaylar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.