..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan melek olsaydý dünya cennet olurdu. -Tevfik Fikret
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazarlar ve Yapýtlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Çimen
ergun tekkalmýþ
Þiir > Bireysel

bittim de yeþerdim kaç kere umursamadan insanlarýn kirli pis ayak izlerini...

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
161 
 Törelere Ýsyan Eden Adam Nazým - 8 Son  (Bekir Kale Ahýskalý)

Törelere ÝSyan Eden Adam Nazým-8 SON
162 
 Kim Doðrucu, Kim Deðil ki...  (H.Deniz Hatipoðlu)

"Muhtaç olduðumuz kudret damarlarýmýzda ki asil kanda mevcuttur" acaba kimler bunun farkýnda....
163 
 Pierre Loti Bizden Biri…  (M.Nihat MALKOÇ)

Gerçek adýyla Louis Marie Julien Viaud, bilinen takma adýyla Pierre Loti… Kendisine 1867 yýlýndaki Okyanusya seferi sýrasýnda, Tahitili yerliler tarafýndan “Pierre Loti” ismi verilmiþtir. Loti, Büyük Okyanus’ta yetiþen bir çiçeðin adýdýr, gül anlamýna gelir. O, bir Fransýz yazarý… Denizci bir aileden gelen Pierre, çocukluðunda Latince, Yunanca ve Ýngilizce dillerini öðrenmiþtir. Türkiye’de, özellikle Ýstanbul’da onu tanýmayan, bilmeyen aydýn yok gibidir. Ýstanbul’da Divanyolu’nda bir caddeye, Eyüp’te bir kahvehaneye ve o kahvehanenin bulunduðu tepeye adý verilen bu meþhur yazar Türk dostu olarak bilinir.
164 
 Ýlk Atom Mühendisimiz Ahmet Yüksel Özemre"nin Ardýndan…  (M.Nihat MALKOÇ)

Sayýlarý çok az olan, çaðýmýzýn alperenlerinden biri daha göçtü dünyamýzdan… Türkiye’nin ilk atom mühendisi Prof. Dr. Ahmet Yüksel Özemre’den bahsediyorum. “Âlimin ölümü âlemin ölümüdür” demiþti Resulullah Efendimiz… Bu söz ne kadar da doðrudur. Gerçekten de âlimler âleme ýþýk saçýyorlar. Onlar göç edince âlem karanlýkta kalýyor. Rahmet-i Rahman’a göç eyleyen Ahmet Yüksel Özemre, Türkiye’nin medar-ý iftiharýydý. 34 yaþýnda profesör olma baþarýsýný göstermiþti. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun eski baþkanlarýndandý. Tam bir görev adamýydý. Fizik alanýnda otorite sayýlýrdý. Fransýzca, Ýngilizce, Ýtalyanca, Almanca ve Ýspanyolca dillerini bilirdi. Ýlmi açýdan Türkiye’nin deðil, dünyanýn da sayýlý bilim adamlarýndan biriydi kendisi… Bir o kadar da mütevazýydi.
165 
 Törelere Ýsyan Eden Adam Nazým - 3 (Nazým Hikmet"e Dair Kýrk Baþlýk)  (Bekir Kale Ahýskalý)

Törelere Ýsyan Eden Adam Nazým-3 (Nazým Hikmet’e dair kýrk baþlýk)
166 
 Sonsuzluk Hecesi : La  (Gül Çiðdem)

Nazan Bekiroðlu'nun son kitabý olan Sonsuzluk Hecesi : LA hakkýnda bir tanýtým yazýsýdýr.Kitapla ilgili kiþisel, akademik ve yazarýn tarzý hakkýnda kýsa izlenimler mevcuttur.
167 
 Erdem Bayazýt"ýn Zor Zamanlarý  (M.Nihat MALKOÇ)

Türk þiirinden nice kalem erbaplarý geldi geçti. Herkes kendi ahvalini yazdý. Daha sonra da hoþ bir seda býrakýp göçtüler. Arkalarýnda katlar, yatlar, tapu kayýtlarý deðil, sanat þaheserleri býraktýlar. Onlar sevgiye, aþka, hoþgörüye talip oldular. O, tok gönüllü ve engin yürekli þahsiyet abideleri, kaplarýný sevgi çeþmesinin berrak suyundan doldurdular. Yazdýklarýyla zamana kayýt düþtüler. Ebedilik nakýþýný satýr aralarýna kazýdýlar.
168 
 Bir Kalem Daha Sükût Etti: Erhan Bener  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Seksenine merdiven dayadýðý bir dönemde aramýzdan ayrýlan Bener, yaþý ileri bir safhada olmasýna raðmen hayal kurmaya ve kurduðu hayalleri okuyucularýyla paylaþmaya devam ediyordu. Hayattan elini eteðini çekmemiþti, nefes aldýkça hayat yaþanmaya deðerdi. Onun hayata bakýþý sevgi ve hoþgörü temeli üzerine bina edilmiþti. Doðrusu da bu deðil miydi zaten. Söz sarraflarý olan þair ve yazarlara da hayata sevgiye hâkim noktadan bakmak yakýþýrdý. O da kendine yakýþaný yaparak yaþadýkça okuyucularýna muhabbet bahçesinden güller derdi. Kalem sustu… 08 Aralýk 2007’de edebiyatýmýz bir deðerini daha topraða gömdü.
169 
 Bir Ýnsanlýk Kahramaný"ný (Sokrat'ý) Tanýmak Ýster Misiniz?  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Ýki aþamadan oluþan bir yöntemi vardý: a)Ýroni(alay):Bu yöntemi uygulayarak önce kiþiye,alaylý bir yolla hiçbir þey bilmediðini gösteriyordu. b)Maiotik(doðurtma):Sorular sorarak kiþinin doðuþtan aklýnda bulunan bilgileri ortaya çýkarýyordu.
170 
 Erdem Bayazýt"ýn Vedaý  (M.Nihat MALKOÇ)

Ömrün hasat zamaný gelince Azrail geride kalanlarý hüzne boðarak vazifesini ifa ediyor. “Her nefis ölümü tadacaktýr.” (Al-i Ýmran S. 185) hakikati muhakkak tecelli ediyor. Ölüm bir kere yaþanýyor ama tam yaþanýyor. Allah’ýn en sevgili kulu Hz. Muhammed(sav) bile ölüm yolundan geçerek ölümsüzlük makamýna kavuþtu. Günümüz insaný ölümü soðuk ve sevimsiz buluyor. Oysa hiç de öyle deðil. Ölüm aslýnda Mevlana’nýn nitelediði gibi bir þeb-i arus(düðün gecesi) tur. Ölümü itici bulanlar; onu zihinlerden silmek, hatýrdan çýkarmak için bin bir türlü yola baþvuruyorlar. Fakat bu boþ gayretler ölüm gerçeðini örtbas etmiyor. Ölümü baþýmýzdan savamýyoruz. “Þimdi yapacak çok iþim var, biraz eðlen sonra gelirsin” diyemiyoruz. Her gün birileri hayattan kopuyor. Bunlarý görmemek neyi halleder ki!...
171 
 Diriliþ ve Reddediliþ Nesli  (Fatih KAYABAÞI)

Ülkemizin en güzel Aþk þairlerinin baþýnda gelen bir Üstad’ýn düþüncelerinden meydana gelmiþ bir nesildir diriliþ nesli. Hani Monna Rosa’nýn ünlü Þairi diyor ya:
172 
 Hýz ve Haz  (Bahar Kalemi)

Hüzünlü bir gurbet gibi yüreðiniz çaðýldamaktadýr,Ýnceden inceye sýzlar varlýðýný size hissettirir ben burdayým, vakit çok geç deðil, der size o haz duygunuz ve tekrar hayatý biryerlerden yakalamaya çabalarsýnýz bu çabalarýmýzýn sonucun da Allah''ýn ikram ettiði hayat size farklý bir göz kýrpar ibadetin keyif ve mutluluk verdiðini hissedersiniz Dua lara tutunur yürek ritminizi o vuruþlarla tekrar harekete geçirirsiniz ne diyelim Allah hepimizin yolunu açýk eder inþaallah
173 
 Ýsmail Güner'in Þair - Yusuf Ter Ýle Yaptýðý Söyleþi"yi Sunuyoruz!  (Yusuf Ter)

1970 yýlýnda Kozaklý’ nýn Ýmran köyünde doðdum. Tüm köy çocuklarý gibi 1979 kadar köyümde yaþadým ve okula gittim.1979 da ilkokul dördüncü sýnýftan okulu býrakýp, Ýsviçre de yaþamakta olan babamýn yanýna yerleþtim.
174 
 Bir Adam Arayan Diogenes (Sinoplu) Kimdir?  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Bilgenin kendisini istek ve duygulardan uzak tutmasý gerektiðini ve ihtiyaçlarýný en aza indirmesi gerektiðini,savunur.
175 
 Trabzonlu Kanûnî  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Trabzon,tarihten bugüne kadar çok büyük þahsiyetler yetiþtirmiþtir.Bu þahsiyetlerin baþýnda da Cihan Padiþahý Kanunî Sultan Süleyman gelmektedir.O Trabzon’un gözbebeðidir.
176 
 Necla Pekolcay da Geçti Dünya Üzerinden!..  (M.Nihat MALKOÇ)

Güzel insanlar bizleri dünya gurbetinde yalnýz koyup birer birer göçüyor. Doðumlar da devam ediyor bir yandan ama gidenlerin yerleri kolay kolay dolmuyor. Yaþlý dünyamýz her geçen gün asaletinden bir þeyler kaybediyor. Yýldýzlar güneþini yitirince karanlýða gömülüyor mekân… Dünyamýzýn yýldýzlarý mesabesinde olan ilim ehlinin göçü, deðerlerin de göçünü hýzlandýrýyor. Onun içindir ki âlimin göçü âlemin göçü olarak görülüyor.
177 
 Marquez'in Þu Hüzünlü Orospularý  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Ancak bu kadar olur. 90’ýnda hayata yeniden baþlamak böylesine incelikli ve duyarlý bir dille anlatýlabilir. Alaycý yaklaþýmýndaki zarafet mi yoksa akýcý yazýlýþýndan kaynaklanan kolay okunuþu mu bilemiyorum ama Gabriel Garcia Marquez’in ̵
178 
 Bir Canlý Tarih Vardý  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Ecel gemisi, acý siren sesleriyle hayat limanýna uðrayarak oradan topladýðý yolcularý ebedî âleme taþýyor. Bu mahzun göç,dünyanýn yaratýlýþýndan bugüne dek durmadan devam ediyor.Göçenlerden çok, arkada kalanlar yýkýlýyor.
179 
 Noel Ýlahileri  (kuzey darıcı ...)

yine epigraf online edebiyat arþivinden emre sururiye teþekkürler. bilmeyenleriniz varsa bu öykünün yazarýnýn " yani rüzgar herþeyi alýp götürmeyecek mi " adýnda altýkýrkbeþ yayýnevinden çýkmýþ bir romaný vardýr , kafanýza kakýlarak tavsiye edilir , " kürtaj ' da " fena deðildir.
180 
 Deyisdin Cahaný Baba.  (Həbib Müntəzir)

"Meni udsun qara torpaq Qarabað getse" dedi, Qarabað getdiyi üçün itirdi caný Baba.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Sefil Tarihçilerimiz!
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Tarihimizi Aydýnlatan Bir Kitap
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
"Tufandan Önce" Kitabý Üzerine Notlar
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Büyük Türk Þairi Genceli Nizamî
Aziz Dolu
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Baþýmdan Geçenleri Yazýyorum
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Þeyh Bedreddin Þiirinde Din Faktörü
Osman AKTAÞ
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Sadettin Kaplan’ý Kimler Tanýyor?
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Kum ve Köpüðü
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Dalýndan Koparken Tekrar Açan
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Anlatmak Bir Armaðandýr
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Sözü Þiir Olan Sultanlar
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Elem Çiçekleri
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Ýbreti Baba (Hýdýr Gürel)
Osman AKTAÞ
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
O, Gariplere Ne Mutlu…
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar
Dönüþüm
Aysel AKSÜMER
Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.