..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðý tanýmak insanlarý teker teker tanýmaktan kolaydýr. -La Rochefoucauld
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Özgürlük ve Eþitlik
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Özgürlük ve Eþitlik
21 
 Dikkat..!  (David Durak ARSLAN)

'Bir tren baþka bir treni gizleyebilir.' Bu ek uyarý ile, görünen tren geçip gitse bile, ikincisinin henüz geçmekte olduðu konusunda sizi uyanýk kýlar ve ona göre hareket ederek, öbür trenin altýnda ezilmezsiniz.
22 
 Direniþ, Sivil Ýtaatsizlik ve Satyagraha Felsefesi  (Meryem Rabia Taþbilek)

Kaç gündür Gandhi'nin pasif direniþ ve satyagraha feslefesi örnekleri üzerine tefekkür ediyorum. Peygamberimiz'in onca direniþ örneklerine þahit ve varis iken biz neden hala Gandhi'nin yapabildiðine ulaþýp, hatta aþýp saðlam, Müslümaanca bir direniþ sergileye miyoruz?! Pasif direniþi; kendileri bizzat þiddeti kullanmasalar bile þiddete maruz kalmayý göze alabilen topluluklarýn mücadele þekli diye tanýmlýyorlar. Öte yandan bunlarý yazarken Malcom X'in özgürlük manifestosundaki "Öfkeni Kullan" ibaresini de göz ardý etmemek gerek. Bir þekilde itidali bulmalý.
23 
 Welcome Obama  (Oðuz Düzgün)

Sayýn Amerika Birleþik Devletleri Baþkaný Barack Obama
24 
 Sanatçýya Yumruk Atmak  (Hakan Yozcu)

Sanatçý, “Olduðu yerde duran suçsuz bir insana vurmanýn ne demek olduðunu anlamasý için þikayetimi geri çekmeyeceðim. Bu ülkede eðlenmeye giden insanlarýn can güvenliði kalmadý mý? Sizce þikayetimi geri çekmeli miyim?” diye soruyor.
25 
 Dünya Kadýnlar Dünü  (ömer kýrat)

Kadýnlar Günü konusunda yazmaya karar veriþimin ve fakat internet baðlantým olmadýðý için gerekli tarihsel bilgiye Temel Britannica'dan bakmak zorunda kalýþýmýn meyvesi...
26 
 Kur’an Ayetiyle Kadýnlarý "Döven" Din Âlimleri - 1  (Kazim Bayar)

Ey Diyanet! Kadýný dövme… Topla ulemaný, Kur’an ayetinin mealini deðiþtir! Diyanet Ýþlerini, önce Türkçe “deyimler” konusunda biraz test yapalým; - Ben bu yola baþ koydum. - Sen bu söze kulak asma. - Kelle koltukta geziyor. - Her kapýya baþvurmak. - Ýþin baþýný kim çekiyor. - Eþimi çok kýrdým. - Bu iþte kimin parmaðý var. - Kafa yormak. - Baltayý taþa vurmak…
27 
 Kendi Ýrademiz Varsa Özgür Olabiliriz.  (M.Nazým Güler)

Bizi, bizden alacak, irademizi yok sayacak olanlara; iradesizleþenlere, deðerlerimizi hiçe sayanlara, iç huzurumuzu bozmak isteyenlere karþý var olmasýný bilmeli; süreci, hiçbir detayýný kaçýrmadan izlemeli ve istisnasýz her þeyi sorgulayarak özgürleþmeyi öðrenmeliyiz. Özgürleþmek, idealimiz ve yaþama inadýmýz olsun.
28 
 Seçim Sürecinde "Demokratik" Yalanlar Yarýþý Baþlayacaktýr!..  (M.Nazým Güler)

Türkiye, seçim atmosferine girmiþ bulunuyor. Halký aldatmak için, halký kandýrma yarýþý baþlayacaktýr.
29 
 Adaletin Kestiði Parmak Acýmaz  (Hilâl Erboyacý)

Ýþin özü burada. Samimiyetsizlik. Ülkemizde siyasi görüþlerin argümanlarýyla, bu siyasi görüþe sahip insanlarýn yaþam biçimlerine bakýn, hep çeliþki görürsünüz. Üsttekiler hep ezer alttakileri..Bununla ne siyasi görüþ, ne inanç, ne de konulmuþ kurallar baþ edebilir. Bu nedenle kavgamýz hep birinin üstünde olabilmektir. Üstünde olalým ki daha az ezilelim; üstünde olalým ki daha çok ezebilelim!
30 
 En Önemli Ýnsan Hakký Yaþama Hakkýdýr...  (Atakan Korkmaz Þiirleri & Sözleri)

En önemli Ýnsan hakký yaþama hakkýdýr ..Hangi sebep ve ideal uðruna olursa olsun, insan yaþamýna kastetmekten daha yüksek bir alçaklýk yoktur ... Atakan Korkmaz
31 
 Tekel Ýþçileri Direniþinin Anlattýðý...  (Nazmi Metin)

Hükümetlerin ve iþverenlerin iþçi haklarýný gasp edici uygulamalarýna karþý, iþçinin elindeki tek etkili tepki tavrý sendikal mücadelenin olmazsa olmazlarýndan olan grev ya da genel grevdir..
32 
 Cahillik  (Bürge Kurul )

Özgürlük için , Kadýna Yaþama Hakkýnýn Ýnsan gibi Tanýndýðý, Ýzdivaç programlarýndan çok Bilim'in, Sanat'ýn, Kültür, Ahlak Bilgisinin Tavan Yaptýðý bir toplumda buluþmak dileðiyle...
33 
 Kadýnlar Günü!  (Saadet Toksöz)

Bu yazýyý 2011 yýlýnda yazmýþým... Bugün yaþadýklarýmýza bakýnca düzelmek bir yana, daha da vahþileþmiþ insanoðlu...
34 
 Toplumsal Cinsiyet Eþitliði  (Hakan Yozcu)

Bazý ülkelerde kadýnlar tek baþlarýna sokaða çýkamazlar, gezemez ve istedikleri gibi hareket edemezler. Býrakýn bunlarý, günümüzde biz de dahi birçok erkekler, hamile eþlerini kontrol için erkek doktora götürmek istemezler. Kadýn ve erkek arasýnda daðlar kadar, uçurumlar kadar fark yaratýrlar. Böyle düþünen kiþilere göre kadýnlarýn hiçbir þeye haklarý yoktur… Resmi dairelere alýnmazlar… Memur olarak atanmazlar… siyaset yapamazlar… Kadýn hep geridedir onlara göre…
35 
 Yeni Anayasa, Son Anayasamýz Olmayacaktýr.  (M.Nazým Güler)

Görünen odur ki, yapýlmasý düþünülen “Yeni Anayasa” eskiye göre “yeni” olabilir ve elbette daha “demokratik” de olabilecektir belki; ancak, kesinlikle SON ANAYASA’ mýz olmayacaktýr. Bu anayasanýn, halklarýmýzýn tüm sorunlarýna çözüm vesilesi olacaðýna inanmýyorum.
36 
  namussuz Namuslular  (Hakan Yozcu)

Kadýnýn hiç hakký yok… Kadýn, tek baþýna sokaða çýkamaz… Kadýn, mini etek giyip gezemez, Kadýn, kimse olmayan toplu taþýma araçlarýna binemez… Kadýn, evinden dýþarý çýkamaz… Kadýn, her istediðini yapamaz… Erkek arkadaþýyla konuþamaz, onunla el ele tutuþamaz, öpüþemez, seviþemez… Kurallarýmýz katý… Namus olur sonra, dedikodu olur… Konu komþu ne der, el alem ne der? Kadýnýn caný, hayatý kimin umurunda… Namus var ya, namus!
37 
 Güzel Bir Derdim Var  (David Durak ARSLAN)

Düzgün Doðan’ýn Durak Arslan ile yaptýðý bir söyleþidir : Bu söyleþide, Güzel bir dert, Büyük bir endiþe, Güçlü bir umut var.
38 
 Kürt Sorunu ve Yerel Seçimler  (M.Nazým Güler)

Yerel seçimler, var olan bir ekonomik krizin eþliðinde gündemimize oturmuþtur. Aday adaylarý ortaya çýkmaya baþlýyor. Gündeme damgasýný vuran sadece emrivaki gelen bu ekonomik kriz midir? Hayýr.
39 
 Sn. Seval Deniz Karahaliloðlu'nun "Siz Hiç Modayý Takip Etmez Misiniz?.. "" Baþlýklý Yazýsýna Küçük Bir Katký  (Vildan Sevil)

Günümüz teknolojisi, bizim gençliðimizde olduðu gibi binlerce kitap devirmekten uzaklaþtýrdý bizi. Bilginin sahtesinin çokça üretildiði bir ortam yaratsa da iletiþim kolaylýðý ve çabuk ulaþýlýrlýk getirdi. Yeter ki, þu büyüðümüz, þu beyfendü ya da hamfendü þöyle buyurdu, medyada þunlar bunlar anlatýldý kolaycýlýðýna düþmeyelim. Binbir yüzlü canavarýn bizden çok daha bilgili ve deneyimli olduðunu unutmayalým. Kuþku, yapýþýk kardeþimiz olsun, üþenmeden gerçek bilgiyi çok yönlü arayalým. Yargýmýzý öyle oluþturalým.
40 
 Erdoðan: "Ben Kabile Reisi Deðilim"  (M.Nazým Güler)

Bu lafý, Barazani ve Talebani’ye yakýþtýrýyorlardý.. Tabi ki kabile reisi olamazsýn Sayýn Erdoðan; sana kabile reisi olabileceðini söyleyen mi oldu?!




son eklenenler
Devrimler ve Ýlkeler!
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Özgürlük ve Eþitlik
Aydýnlarýmýz ve Biz!
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Özgürlük ve Eþitlik
Eeeee Kadýnlar
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Özgürlük ve Eþitlik
Dersimiz Demokrasi Olsun!
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Özgürlük ve Eþitlik
Ar Damarý Meselesi…
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Özgürlük ve Eþitlik
14 Þubat + 14 Þubat = 28 Þubat
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Özgürlük ve Eþitlik
Baþý Dik Adamýn Ölümü!
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Özgürlük ve Eþitlik
Fikir Vadisinin Çölleþmesi!
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Özgürlük ve Eþitlik
Hukuk ve Adalet!..
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Özgürlük ve Eþitlik
Atatürk'ün Din ve Alevilere Bakýþý
Cemal Zöngür
Eleþtiri > Özgürlük ve Eþitlik
Her Þey Güzel Olacak mý?
Mahsun YÝÐÝT
Eleþtiri > Özgürlük ve Eþitlik
Firavuna Tapanlara Mektup
Alp Þahin
Eleþtiri > Özgürlük ve Eþitlik
namussuz Namuslular
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Özgürlük ve Eþitlik
Sanatçýya Yumruk Atmak
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Özgürlük ve Eþitlik
Cahillik
Bürge Kurul
Eleþtiri > Özgürlük ve Eþitlik
Kadýnlar Günü!
Saadet Toksöz
Eleþtiri > Özgürlük ve Eþitlik

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.