..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gençliðinde müzik öðrenen, felsefeyi daha iyi anlar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Tarihsel Olaylar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
81 
 Türk Ýslamcýlarýn Þovenizmi ve Ýdeoloji Çrümüþlüðü - 6  (Muhammed CAN)

Selahattin Eyyubi hakkýnda dört farklý tarih olmalý. Ne yazýk ki üç tarih var. 1- Sünni tarihi 2- Þia tarihi 3- Batý tarihi 4- Olmasý gereken ama olmayan tarih!
82 
 Bandýrmalý Soykýrýmý!  (Oðuz Düzgün)

1920'li yýllarda Türk topraklarýna girerek atalarýmýzý soykýrýma tabi tutmaya çalýþan Yunanlýlarý, Bandýrmalý Türkler olarak protesto ediyoruz.
83 
 Kraliçeler ve Sultanlar  (Hulki Can Duru)

Doðu-Ýslam toplumlarýnda “kraliçelik” gibi bir kurumun olmayýþý kadýnýn dinsel gerekçelerle aþaðýlanmasýnýn en önemli göstergelerinden biridir. Padiþah analarý ya da karýlarýnýn Osmanlý sarayýnda çevrilen dolaplarda bir hayli etkili olduðu doðrudur. Ancak, bu Osmanlý’nýn iç ve dýþ politikasýný kapsamaz ve haremdekiler Valide Sultan mertebesine bile yükselseler Batý’daki “kraliçeler” kadar etkin ve saygýn konumda olamazlar.
84 
 Yoksa Ýstanbul, Hiç Bizim Olmadý mý?  (hasan tülüceoðlu)

Çandarlý, padiþah soyunun devam ettiði Osmanoðullarý ailesi kadar güçlü bir aileydi. O güne kadar Osmanlý padiþahlarýnýn yanýnda hep Çandarlýlar vezir olagelmiþlerdi. Bundan dolayý þöyle bir kanaat oluþmuþtu: “Padiþahlýk Osmanlýlarýn, vezirlik Çandarlýlarýndýr”.
85 
 Soðan Çorbasý  (Can Macit)

Nazým Hikmet, 1951 yýlýnda Dünya Barýþ Konseyi'nin bir yýl önce kendisine verdiði "Uluslararasý Barýþ Ödülünü" Prag'da düzenlenen bir törenle almýþ.
86 
 Kerb - U Belamýz  (Muhammed CAN)

Kerbelamýz iþte
87 
 Kanunî Deyip de Geçme...  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Gerçek kahramanlarýný tanýmayan milletlerin istikbaline yön verecek gençleri, çizgi film kahramanlarýný kendilerine örnek edinirler. Bu durum, tarihi olmayan devletler için fazla yadýrganmasa da Osmanlý gibi dev bir devletin torunlarý için fazlasýyla yadýrganýr. Osmanlý’da altý asýr boyunca devleti idare etmiþ kiþilerin hangisine uysanýz sizi selamet sahiline götürür. Osmanlý’da vatana hýyanet eden padiþah yoktur. Bunlara Vahdettin de dahildir. Durum bu iken bazý kesimlerin Osmanlý padiþahlarýný hain ilan etmesini anlamak mümkün deðildir.
88 
 ‘gâvur Ali’  (Ýnal Karagözoðlu)

‘Ermeni’ ve bu adýn çaðrýþtýrdýðý sözler bana deðiþik deðiþik, ama birbirleriyle iliþkili þeyler söyler… Bu baþlýklarý deðiþik baðlamlarda ayrý ayrý ele aldýðým ya da birkaçýna birlikte deðindiðim yazýlar yazmýþýmdýr. Yazýda, geniþçe bir çerçevede bu baþlýklarý birlikte ele aldým.
89 
 Þu Çýlgýn Türkler  (Hülya Okur)

Yollarýma kendimden insancýklar dizdim, Vatanýmý sað býrakmak için. Ölmeyi bayraða sarýlmak için kabul ettim, Baþýmda sizin gibi bir hocanýn okuyacaðý kitaptan “Cumhuriyet” duasý için.
90 
 Kültürel Mirasýmýzý Kim Yönetiyor?  (Hakan Yozcu)

1878’den 1915’e oradan 1960 yýlýna kadar yaklaþýk 200 milyon sterlin Ýngilizlerin bize borcu var. Bu, anapara. Faizsiz borç. Rahmetli Denktaþ’ýn 500 milyon sterlin aldýðýný ve bunun karþýlýðýnda da Saray Otel’in yapýldýðýný biliyoruz.
91 
 Güney Azerbaycan  (Hakan Yozcu)

GAMUH teþkilatý hiç bir ülke, kurum ve kuruluþlardan yardým ve destek almamaktadýr. Tek güvenceleri orada yaþayan yaklaþýk 50 milyonluk Oðuz Azerbaycan Türkleridir. Tabii bunun yanýnda Kardeþ ve can bildikleri Türkiye’dir
92 
 Osmanlý Tarihinde Mehteran  (Anýl YÜCEL)

Tarihimizle gurur duyacaðýmýz pek çok özelliðimiz vardýr, bunlardan biri’de hiç þüphesiz Yeniçeriler tarafýndan kurulmuþ olan ünlü Mehteran takýmýdýr.Mehter marþý denildiðinde akla gelen ilk þey kesinlikle Mehteranýn simgesi haline gelmiþ ünlü ”ceddin deden” marþýdýr. Bu belki de Osmanlý’daki en gaza getirici, Mehteran takýmýný en iyi þekilde özetleyen hatta Osmanlý hakkýnda duyduðumuz en popüler marþ olarak da bilinir.
93 
 Mithat Paþa"dan 28 Þubat"a, Ehl - Ý Beyti Hanedanlaþtýrma  (hasan tülüceoðlu)

Zaman zaman yönetime müdahaleler, tahtan indirilenler çýkarýlanlar oldu. Ama ne olursa olsun Osmanlý devlet yönetiminin asýl amacý ‘devlet-i ebed müddet’ti. Türk milleti kendilerinden bir aileye mensup Osmanlý adýndaki bu devleti sonsuza kadar devam ettirme büyük idealindeydi.
94 
 28 Yýl Önce 28 Yýl Sonra  (Hardal Biber)

Öldürülmekten deðil, döndürülmekten dönmekten korkan bir gençliktik.
95 
 Ýskenderun Garý'na Tren Gelmez M'ola  (kemal düz)

iskenderun garý’na yolcu treni gelmiyor artýk. hareket saatinden önce trene doðru koþturan yolcular da yok. tren yolculuðunu tamamlayýp, bir tapýnaðýn bahçesine girercesine rehavet ve huzur içinde iskenderun sokaklarýna daðýlan kimseler de yok.
96 
 Atatürk'ü Anlamak, Anlatmak  (Recep UZUN)

Atatürk Ülküsü Sadece Söz Deðil
97 
 Ýslam Ýnkilabýnýn Evrenselliði  (Muhammed CAN)

20. yüzyýlýn en büyük devrimi hakkýnda
98 
 Geçmiþle Teselli Edilmek  (hasan tülüceoðlu)

Üstat Necip Fazýl, “Son Devrin Din Mazlumlarý” adlý eserinde yakýn tarihimizle ilgili daha bir çok konuyu inceler ve açýklýða kavuþturmaya çalýþýr. Dersim olayýnýn dýþýnda þapka devrimiyle ilgili idam edilen Ýskilipli Atýf Hoca, bir saf ve genç subayýn kurban edildiði Menemen olayý, Bediüzzaman Said Nursi ve Süleymancýlar cemaatinin kurucusu Süleyman Efendinin(Süleyman Hilmi Tunahan) mazlumluklarý ayrýntýlý olarak anlatýlýr.
99 
 Kýzýlcýk Sopalý Orkestra Þefi  (orçun genç)

Büyük patlama teorisi, evrim teorisi ,atom fiziði,Higgs Bozonu, Pi sayýsý , kutsal kitaplar, Adem ile Havva, yasak elma ve yýlanlar , neresinden baþlarsanýz baþlayýn her yaradýlýþ senaryosunun , her vakanýn , her zaman çizelgesinin bir dönüm noktasý vardýr. Her kýtanýn, her depremin, troposferden mezosfere tüm hava katmanlarýnýn ve her ülkenin…
100 
 Keyif Eþekte Olur  (Emine Piþiren)

2. Dünya harbinden sonra Alman Kadýnlarý “uçan balonlara” adlarýný, adreslerini ve tüm iletiþim bilgilerini yazarak, savaþta ölen erkeklerinin yerine geçecek “erkek adayý” aradýlar.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kötüler ve Ýyiler
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Bezgin Kahraman
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Özkan Uður
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Ya da
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Arzu Yeterli Deðil
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Kimsesiz Parti
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Sam Amca Mülayimleþecek
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Yugoslavya
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Tokyo
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Yarasa – Kasým 2022
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Rapsodi Taksim
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Iv. Murad
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Hem Laik Hem Müslüman Olunur
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Oðuzhan Uður
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Yeniden Memlekete Zafer
Alp Þahin
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar
Sam Amcaya Popomla Gülüyorum
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Tarihsel Olaylar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.