..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir takým þeyler görürsünüz ve "Niye?" diye sorarsýnýz. Ben ise bir takým þeyler düþlerim ve "Niye olmasýn?" diye sorarým. -George Bernard Shaw
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Politik Olaylar ve Görüþler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
301 
 Hayat Dediðin  (kemal düz)

ömür geçiyor. yaþamak güzel. nefes almak, bir bardak su içmek, yürümek, merhabalaþmak, yýldýzlarý seyretmek, denizdeki gemileri martýlarý seyretmek ruhu dinginleþtiriyor.
302 
 Deli Mektuplar - 23  (Veysel Menekþe)

..Ýdeoolcik edebiyat yapmak lazým bu aralar.!Hincik milli billik zamaný..Bi bildikleri vaa elbet..! Kürtler de insan caným.! Yazýk oldu þu hýrant’a da.!Didiydim zamanýnda.Gaþýmayýn olum bu gadaa diyi.!Dinnemedilee iþte.! Bi cahallýk olmuþ.! Bu gadar böyütmemek lazým.! Takdiri ilahi.! Öleninen ölünmüyo iþte.!
303 
 Bdp'li Vekillerin Gerçek Yemin Metni  (Cafer ÞAHÝN)

BDP' den 'Milletvekili' seçilenler henüz yemin etmedi. En büyük (!) hizmetleri olan germe ve kriz politikasýna tamgaz davam ediyorlar Ama yemin etselerdi veya olasý bir andiçme durumunun hasýl olmasý halinde dýþ görünüþte rutin and metnini okusalar da, içlerinde zihniyetlerini yansýtan þu meyanda kendi metinlerini okuyacaklarý aþikar;
304 
 Öküz Sürülerinin Küresel Möölemesi  (Levent Ölçer)

Bu haliyle KÜRESELLEÞMEYE tamamen karþýyým. Bu haliyle küreselleþme insanlarýn kendileri olmalarýný, özgür olmalarýný, farklý olmalarýný, çeþitli kültürler yaratmalarýný engelleyen bir hapishane mekanizmasý. Herkesten beklenen þey düþünmeyi, tartýþmayý, okumayý, konuþmayý býrakýp EÐLENMELERÝ!! Sadece eðlenin.. Kendinizi hoþ tutun.. Biz eðlenirken biz eðlenelim diye dünyanýn dümenini çevirenlerin ne yaptýðýný hiç düþündük mü? Hayýr, biz eðlenmekle meþgulüz. Birisi kalkýp da bu eðlenceyi bu tür sorularla bozmaya kalkarsa onu hemen oracýkta ÖLDÜRÜRÜZ..
305 
 Umudu Kýrýlanlarýn Anýya Yönelmesi  (Osman AKTAÞ)

Ferah Otay bu yazýsýnda mealen; "Öðrenciler altmýþ kiþilik sýnýflarda, siyah önlük, beyaz yakalý, yamalý pantolonla karatahta beyaz tebeþirle eðitim alýrlardý, ama "Büyüyünce ne olmak istiyorsun? " sorusuna, doktor, avukar, Savcý, kaymakam, öðretmen, mühendis gibi meslekleri sýralarlardý. Oysa þimdi renk renk marka kýyafetler, yirmi, yirmi beþ kiþilik sýnýflarda akýllý tahta, tablet gibi imkanlar içinde "Ne olmak istiyorsun? Sorusuna, verilen cevap, derin bir sessizlik."
306 
 Nato'nun Beyin Ölümü Gerçekleþir Ýse Omurilik Soðaný ile Ýdare Edebilir mi  (Ahmet Zeytinci)

’’Baðýmsýzlýk benim karakterimdir.’’ diyen bir Gazi Mustafa Kemal Atatürk, o yýllarda yaþamýþ olsaydý NATO ya yine girer miydik? Hiç sanmýyorum... Bu gün komünizm tehlikesi ortadan kalkýnca, dikkat edin bakýn emperyalistlerin bütün silahlarý Müslümanlarýn üzerine çevrilmiþ durumda... Kah Amerika, kah NATO bu iþi, Müslüman ülkelere saldýrarak sürdürüyorlar...
307 
 Yeni Bir Bakan Yine Bir Bakan  (Osman AKTAÞ)

Dün bu saatlerde bakanýn deðiþtiði haberini okudum. Yeni bakanýmýzý karþýlama yazýsý yazacaktým ki, eski bakanýn tam da yerinde bir saptama konuþmasýný dinledim ve bir uðurlama yazýsý yazmam gerektiði düþüncesi ön plana çýktý.
308 
 Bugün Seçim Olsa  (sýtký demir)

YAKLAÞAN SEÇÝMLERDE BÝR TAHMÝN ELEÞTÝRÝSÝ
309 
 Cumhuriyete Nasýl Bakmalý?  (Akakiy Akakiyeviç)

Kurucu zihniyetin, söylem itibariyle halkçý ve fakat politik pratik açýsýndan devlet merkezli ideolojisinin geleceði þekillendiren ve bu anlamda anti-demokratik bir içeriðe sahip olan bakýþýnýn günümüzde bile hâkimiyetini devam ettirdiðini iddia etmek yanlýþ olmaz. Dolayýsýyla günümüzde bile, bireyin deðil de devletin ön planda olduðu bir yönetim anlayýþýnýn demokratik bir topluma ortam saðlamamasýna þaþýrmamak gerekir. Askeri müdahalelerin de Cumhuriyeti korumak ve kollamak” kaybolan devlet otoritesini yeniden tesis etmek amacýyla yapýldýðýný” düþündüðümüz zaman bugünkü temel problemlerin kaynaðýnýn Cumhuriyetin oluþum sürecinde gizli olduðunu anlarýz. Bu baðlamda Cumhuriyet kýsýr çekiþmelerle, zýtlaþmalarla atlanacak bir süreç deðil bilakis yýldönümü vesilesiyle tekrar tekrar deðerlendirerek tarihsel-toplumsal baðlamýna oturtulacak ve dersler çýkartýlacak yorumlanmaya muhtaç bir süreçtir. Demokratik bir siyasal zeminin hazýrlanmasýna imkân saðlayýp saðlamadýðý Cumhuriyet sürecine sorulacak en önemli sorudur.
310 
 Bölgemizdeki Elektrik Sorunu, Neden Kesin Bir Çözüme Kavuþamýyor?  (M.Nazým Güler)

DEDAÞ, “Güneydoðu Anadolu” illerinde, herhangi bir arýza durumu yokken de, kasten elektrikleri sýk sýk kesince, her yerde sosyal patlamalara neden oldu. Birçok yerde tepkilerle halk, DEDAÞ binalarýný taþlýyor, hatta binayý ateþe verecek kadar ileri gidilebiliyor. Halk, hakkýný arýyor ve acilen çözüm istiyor.
311 
 Boþ Verin; Sol da Oluvermesin…  (Mustafa Yener)

Damardan giriyorlar; “her þeyim tamam da, bir sendin noksan…” Noksanýmýzýn ne olduðunu da hemen belirtelim isterseniz; Türkiye’de sol eksik, sol.
312 
 Ýcraatýn Dýþýndan  (Osman AKTAÞ)

Milli Eðitim Bakaný Sayýn Mahmut Özer okullar açýlýrken her tür tedbirin alýndýðýný, yüz yüze eðitimden dönülmeyeceðini söylüyor, öðretmenlere de cilala parlat babýndan etkileyici seslenmeler yapýyordu.
313 
 "Kendi Belini Baðlayamayan Gelin Baþý Baðlýyor"  (Osman AKTAÞ)

Kendi vatandaþýnýn karnýný doyuramayan bir hükümet, kaç yýldýr Suriyeli besliyor, hem de 100 metre kare evler yetmeyip, 200-300 metre kare evler yapýlmasý için emir ve tavsiyelerle..
314 
 Þarkýn Son Savaþ Pimini Çektik  (ibrahim halil ince)

Dünya bize saldýrken karþýmýzda duranlar savaþa hayýr naralarý atanlar terör örgütü sempatizanlarý sýrtýný oraya buraya dayayanlar devletin azami müsamahasýný gaflet sananlar Ve malazgirte alparslana 70bin kürt askeri ile yardým eden yiðit mervanýn torunlarýný hazýrmýsýnýz
315 
 Eðitimde Reform Arayýþý  (Osman AKTAÞ)

"Ülkemizin geçmiþten bugüne eðitim öðretim sistemi çocuklarýmýza maddi bilgi yükleme üzerine kuruludur. Eðitim kýsmý ihmal edilmiþtir. Medyanýn etkisiyle geleneksel eðitim öðretimin gücü azalýrken yenisi konulamamýþtýr. Zihinler popüler kültür ve sapkýn hezeyanlarla doldurulmuþtur..."
316 
 Bir Seçim Masalý ve Mýzýkacý Hafifliði; Dtp"nin Ýflas Ettirdiði Gazetecilik ve Siyasetçilik  (CENGÝZ MAÇOÐLU)

Mýzýkacýlar yanýldý. Kürt bölgelerinde DTP’nin çözümü dayatan siyaseti kazandý. Ama ne hikmetse ülkenin en büyük siyasi parti liderleri ve gazetecileri, yine bilindik mavallar okumaya baþladýlar. Sözgelimi son yirmi dört saatte, DTP’nin “kimlik siyaseti” üzerinden nemalandýðý yorumlarý çoklukla dillendiriliyor.
317 
 Demokrasi ve Atýlým Partisi Neden Bendenizin Yazýlarýmý Yayýmlamýyor  (FATÝH TANER VURAL)

Merhaba. Demokrasi ve Atýlým Partisi Neden Bendenizin Yazýlarýmý Yayýmlamýyor baþlýklý yazýmý yorumlarýnýza sunarým.
318 
 Bam Güm Siyaset  (CEM AKKILIÇ)

Þu iþe bakýn ki, dün halen Gazze sokaklarýnda kan, þiddet ve gözyaþý vardý. Yýkýlan evlerin kenarlarýnda sinmiþ, korkudan aðlayan çocuklarýn hazin görüntüsü devam ediyordu.
319 
 Kürd Sorunu Yoksa; Kürdistan Sorunu Olabilir mi?  (M.Nazým Güler)

Demokrasiye dair, sivil anayasaya dair, barýþ ve huzura dair, Kürt sorununda çözüme dair, kimde, ne plan ve proje vardýr, onu dökülün; bizim için meydanlarda öyle çözülün de, çözüm kimdedir görelim. Yoksa; “yoktur” diyenleri sandýða gömelim. Unutmayýn, halkýmýz ariftir; sizden beklenen, yüreðinizden gelecek basit bir tariftir. Doðru söz, kýsa ve özdür; lafý dolandýrmaya, dolaþtýrmaya gerek yoktur.
320 
 Tüm Siyasilerin Halka Attýklarý Anti - Demokrasi Dayaðý  (FATÝH TANER VURAL)

Merhaba.. Tüm Siyasilerin Halka Attýklarý Anti-Demokrasi Dayaðý , baþlýklý yazýmda ülkemizde demokrasi denilerek yutturulan garabet bir sisteme yönelik eleþtirel bir bakýþ açýsý getirmeye çalýþtým. Yorumlarýnýzý beklerim.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Baþý Örtük Eþek
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Sosyal Medyada ve Tanýtým Panolarýnda Dilencilik
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Çaðýn Ütopyasý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Mucize
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Boðanlar ve Boðulanlar…
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Bu Vatan
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Vicdansýz Medya Cahil Toplum
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Millet Olmak Ýçin Toplumsal Deðerler
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Yusuf ile Müfredat
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Chp, Gerçekten ‘demokrat’ Mýdýr?
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Chp’nin Psikopatolojisi
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Yusuf Tekin Tekke ve Zaviye Bakaný mý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Bakýr ve Kalay Ya da Ýsrail Filistin
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Büyüklerin Toprak Kapmaca Oyunu
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
24 Kasým Þenlikleri (Önlükleri)
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Kirli Eðitim Bakanlýðý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
"Þu Kanlý Zalimin Ettiði Ýþer"
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Ýþte Deve Ýþte Hendek
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Kirli Eðitim Bakanlýðý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Seyyanen Verilecek Sadaka
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.