..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En tatlý sevinçler, en hiddetli kederler sevgidedir. -Pearl Bailey
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Politik Olaylar ve Görüþler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Santaronide Bu Kaçýncý Senfoni
Mesut Kuntan
Þiir > Yaþam

Diyorsun ya, Kýyýlarým, eteklerine sarýlmadan Deli fýrtýnalar, diner bakýþlarýnda Kirpiðin arasýndan, süzülür mehtap Gözü nemli ürkek, çocuk edalarýnda Yalan! Yýldýzlardan kalplere düþen Notasýz bestenin sahibi Anmayýn o yalancý þairleri Eðin, kýrýn, yakýn kalemlerini Diyorsun ya, Gün ayar ya, o an aklýna Sonradan gelir cevaplar Dün, bugün den ziyan olur Hayýrsýz boþ bu telaþlar Yalan! Öyle savrulsun da, sarsýn tenimi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
261 
 Chp'nin Tandoðan'daki Grup Toplantýsýný Görmezden Gelen Medya  (Kâmuran Esen)

Bunlarýn görevi halký bilgilendirmek deðil, bilgilendirmemek, vatandaþýn gözünden haber kaçýrmak.
262 
 Tatmin Olamýyorum Ey Okur!.. Tatmin O - La - mý - Yo - Rummm!.. (Giriþ)  (Vildan Sevil)

Bizim zamanýmýzda demokrasi bu kadar ileri deðildi. Darbe dönemleri hariç, politikacýlar, ortalýðý ayaða kaldýran sorunlarda açýklama yapma gereði duyarlar, bizi de tatmin etmeye çalýþýrlar, hiç deðilse öyleymiþ gibi yaparlardý. Kurulmaya çalýþýlan Ýkinci Cumhuriyet’in, imana ve imama dayanan “Ýleri Demokrasi’sinde böyle zahmetlere yer yok anlaþýlan. Ýþte o zaman, bende tatminsizlik krizleri tutuyor. Eh, bunca tatminsizliði de benim metabolizmam kaldýrmýyor.
263 
 Devrimim Benim  (Alp Þahin)

Universite yillarimdi… Bir seylerin yanlis oldugunu fark edip, birkac tane capulcu diye tabir edilen gruba sempati duydugum zamanlardi… Anayasanin sartlarini ihlal eden ulkenin yoneticisi sevmese de aslinda harbi cocuklardi.
264 
 Cennet Mekân Sultan Abdulhamit Han Sayesinde Japonya Müslüman Olacaktý  (ibrahim halil ince)

Ama tahtýndan indirildikten sonra ittihatçilerin hazine bulacaklarý ümidiyle koþtuklarý sultan Abdulhamidin yatak odasýnda bi kuru yer yataðý ile bi seccade bulduklarýný bilmez kimse Anlamaz saltanatý boyunca tek devlet belgesini Abdestsiz imzalamamýþ Ulu hakaný anlamazlar anlamaz
265 
 Kürtleri Temsil Sorunu ve Çözüm Sürecine Dair  (M.Nazým Güler)

Asýl ve temel proje( Kürt sorunu), önünüzde duruyorken ve siz, onun içini boþaltmak adýna, ona karþý, kör ve saðýr rolü oynayýp, zamaný ayarlanmýþ “Çýlgýn Proje” havalarýyla gündem saptýrýrsanýz; komþuda geliþebilecek bir çýlgýnlýkla, kendiniz de aniden çýlgýna dönüverirsiniz; nutkunuz tutulur, þok olursunuz. Onun için, tarihin ileriye doðru giden akýþýna ve hýzýna ayak uydurun ki, çözüm yolundaki kaplumbaða hýzýnýzla geride kalarak, tarihin çarklarý arasýnda kýrýntý durumuna düþmeyesiniz.
266 
 Zor Zamanlarda Dik Durabilmek!  (Cahit KILIÇ)

Özellikle model ülke diye pazarlanan Türkiye’nin, son beþ yýl içinde bir muhterisin hükmetme hýrsýna nasýl kurban edildiði bütün dünyanýn dikkatini celp etmektedir…
267 
 Karakoç'la Taþlama  (Osman AKTAÞ)

Abdürrahim Karakoç'la hiçbir fikir baðý olmayan düzenbazlar birdenbire Karakoç taraftarý oldu. Karakoç, peþinden koþturduðunuz kiþileri eleþtiriyordu. Ne ara ayný yolun yolcusu oldunuz? Karakoç kabirde fikir deðiþtirdi de bizim mi haberimiz olmadý?
268 
 Hanefi Avcý’nýn Kutsal Görevi Devam Ediyor.  (Taner SARGIN)

Türkiye’nin aldýðý askeri araç ve gereçleri ile PKK’nýn alabileceði askeri araç ve gereçleri kýyaslarsanýz. Bir bölgedeki Milliyetçi Kürt Hareketinin gücüyle, Bu bölgeyi de içine alan kocaman bir devletin gücünün kýyaslanmasý söz konusudur. Amerika için Pazar önemlidir. Kime daha fazla ve karlý silah veya araç gereç satabiliyorsa baþta onu muhatap alýr. Hanefi Avcýnýn Türkiye’yi bu kadar küçümsemesine hiç þaþýrmadým.
269 
 Eþref ile Safilin  (Osman AKTAÞ)

Ak her daim temiz ve saflýðý ifade etmez. Bazen de kirin ve kokuþmuþluðun rengidir.
270 
 Vakavirüs Yazýlar 04  (Veysel Menekþe)

Ey Ýhvan-ý Yaran; Biraderan-ý Hýyaran.! Metafizik nedir bilmez;gayb ne’dir týnmaz; izafi aklýndan baþka kuþ tanýmaz; dini imaný bu dünya ve onun ekonomi politiðinden ibaret olan þu diyalektik nazariyeye bir de felasife
271 
 "Yeni" Chp ve Sol Arayýþlar  (Akakiy Akakiyeviç)

Sonuç olarak, yaptýðýmýz fikir jimnastiðinden;”Yeni” CHP’nin sol eksenli siyaset yapmak istediði ve fakat bunun sýnýrlarýnýn oldukça muðlâk olduðu, sol perspektiften ne anlaþýlmasý lazým geldiði hususunda kafa karýþýklýðýnýn devam ettiði iddia edilebilir. Türkiye’de sola oldukça sirayet etmiþ olan milliyetçilik, askeri vesayetin ehveni þer olarak görülmesi, katý laiklik anlayýþý, demokrasiden sadece biçimsel olarak cumhuriyet rejiminin anlaþýlmasý gibi daha sayamayacaðýmýz birçok husus aþýlmasý zor fakat imkânsýz olmayan engeller olarak durmaktadýr. Ve en önemlisi de, Marksizm’in reformist bir sonucu olan sosyal demokrasiden nasibini alamamýþ mevcut siyasi kadrolarla sol adýna, ne, nasýl, ne kadar yapýlabilecektir, galiba en önemli sorun da budur.
272 
 Zayýf Tel Kompleksi ve Fatih Altaylý Gazeteciliði  (CENGÝZ MAÇOÐLU)

Savaþýn; iþgali, öldürmeyi-öldürülmeyi, ganimeti, tecavüzü, hýrsýzlýðý, vurgunu doðal kýldýðý göz önüne alýnýrsa Fatih Altaylý’ya düþen görev sanýrým Joseph Gobbels’in görevidir. Gobbelslik Fatih Altaylý’ya düþer mi bilinmez ama olasý bir iç savaþta muhtemelen Fatih Altaylý kendisi için savaþçýlardan güzel, alýmlý insan haklarý derneði üyesi kadýnlarý; Ermeni ve Kürt kýzlarýndan ganimet sarayý kuracaðý hayali yapmaktadýr ki ordularýn durumdan görev çýkarma ilkesine bu derece sadakat göstermektedir.
273 
 Atatürk ve Sosyalizm Yanýlsamasý  (Sertaç...(now_or_never))

Atatürkçü düþünce ve sosyalist düþünce sistemi birbiriyle baðdaþtýrýlamayacak ölçüde farklý olgulardýr....
274 
 Ballý,nallý,güllü Þimdide Ak - Kurtlar Türedi  (serdar ulusoy)

Hayatýnýn her demini dedikodu,menfaat ve kiþisel çýkarlarýný ön plana atarak, Milliyetçi Hareket Partisi’ne ihanet ederek hatta buda yetmezmiþ gibi bunu sürekli deklare eden eskimiþ ve gittiði yerde bile yeni olamamýþ zati muhteremler.Sizler yüzü kýzarmayan,mevki ve makam hastalarý,samimiyetsiz ve þuursuz olmanýzdan olsa gerektirki sürekli kurt (çuk) olarak evre deðiþtiriyorsunuz.Asla Bozkurt olamayan Anavatan’la (BALLI KURT),Doðru Yol ile (NALLI KURT),Büyük Birlik ile (GÜLLÜ KURT).Þimdide yeni sahne yeni kýlýfla (AK-KURT) oldunuz.Oldunuz olmasýna ama hala eskinizin ismiyle anýlýyorsunuz.Bundan sonra kendinize koyamadýðýnýz adýnýzý ben deðiþitiriyorum.Kurt’çuk sunuz.
275 
 Deprem... Kar... Poyraz... Ahhh Baþýmmm... Ve... Ak Balýkçýl  (Vildan Sevil)

Sabah erkenden, elli altmýþ metre ötemde, bacaklarý suyun içinde, yerinden kýpýrdamaya zahmet etmeyen, uzun sarý gagasýný daldýrmak için balýklarýn ayaðýnýn dibine yaklaþmasýný bekleyen kibirli ak balýkçýlýn ne poyraz umurunda, ne ben, ne de debelenen deniz... Ahhh... Neden ak balýkçýl deðilim?...
276 
  eðitim Yaz Boz Tahtasý Deðildir  (Hakan Yozcu)

Bazý Avrupa ülkelerinde uygulanan bu anlayýþ, ilk bakýþta göze hoþ gelebilir. Ama sosyal adalet ve eþitlik bakýmýndan büyük zararlar ortaya çýkarýr. Bu düþünce ile çalýþmayý sevmeyen öðrenciler, “Nasýl olsa sýnýfý geçiyorum” diyerek çalýþmamayý alýþkanlýk haline getirecek ve bilgisini geliþtirmeden, öðrenmeden, bilmeden diploma sahibi olma yoluna gidecektir. Yani boþ bir nesil yetiþmiþ olacaktýr.
277 
 Bilge Köyü Vahþetinin Gerçek Sorumlularý Kimlerdir?  (M.Nazým Güler)

Mardin, dünyada eþi az bulunur bir hoþgörü, huzur ve barýþ þehridir. Bu korkunç facia için Mardin’inin seçilmesi bir þansýzlýktýr. Mardin bunu hak etmiyor ve ayný zamanda bu olay, bölgeye karþý çok kalleþçe bir tuzaktýr. Ýnsanlýktan nasibini almayanlar, bukalemun gibi her renge bürünüp, Kürtlerin tarihini, kültürünü, örfünü, adetini, töresini ve yöresini, “olaðanüstü hal” koþullarýnda, çok olaðanüstü çabalarla, tüm hile ve tuzaklarýyla iðdiþ edip, tüm maddi- manevi varlýklarýmýzý alt-üst ettiler.
278 
 Boka Sarmýþ Bir Pisliðe Emanet Ettiðiniz Çocuklar  (Osman AKTAÞ)

Ýstikrarlý, huzur, güven ve adaletli ülkemin güzide insanlarý! Bugüne kadar çocuklarýnýz için sizin gözden kaçýrdýðýnýz, ama sizin adýnýza gözden kaçýrmayan bir iktidar ve bir bakanlýk var. Çocuklarýnýz büyük tehlike içindeler...
279 
 Milletvekilliði Adaylarýnýn Belirlenmesi  (FATÝH TANER VURAL)

Merhaba. Milletvekilliði Adaylarýnýn Belirlenmesi baþlýklý yazýmda ülkemizde bu konudaki genel durumu ve geliþmiþ demokrasilerdeki durumu deðerlendirmeye çalýþtým, yorumlarýnýzý beklerim.
280 
 Cenab-ý Cenuba Köhne Yatýrým  (Osman AKTAÞ)

Þehit haberi almadýðýmýz gün yok, zira öyle bir duruma gelindi ki, þehit kavramý bayaðýlaþmaya baþladý. Sadece ölenlerin birinci derece yakýnlarýný ilgilendiriyor, bir de zoraki devlet töreni yapýlmasýný... Þehit cenazesinde gülüþmekten imtina etmeyen vekiller kimin vekili sahi?

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Baþý Örtük Eþek
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Sosyal Medyada ve Tanýtým Panolarýnda Dilencilik
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Çaðýn Ütopyasý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Mucize
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Boðanlar ve Boðulanlar…
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Bu Vatan
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Vicdansýz Medya Cahil Toplum
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Millet Olmak Ýçin Toplumsal Deðerler
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Yusuf ile Müfredat
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Chp, Gerçekten ‘demokrat’ Mýdýr?
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Chp’nin Psikopatolojisi
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Yusuf Tekin Tekke ve Zaviye Bakaný mý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Bakýr ve Kalay Ya da Ýsrail Filistin
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Büyüklerin Toprak Kapmaca Oyunu
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
24 Kasým Þenlikleri (Önlükleri)
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Kirli Eðitim Bakanlýðý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
"Þu Kanlý Zalimin Ettiði Ýþer"
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Ýþte Deve Ýþte Hendek
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Kirli Eðitim Bakanlýðý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Seyyanen Verilecek Sadaka
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.