..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tarih, hiçbir zaman orada bulunmamýþ kiþiler tarafýndan anlatýlan hiçbir zaman olmamýþ olaylarla dolu bir yalan. -Santayana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Kütüphaneler - Düþünseli

Didem Duruöz - Düþünseli
Site Ýçi Arama:


- DÜÞÜNSELI -

duygularýn dünyasý




  Sihir midir Keramet midir Bu Þemsiye? (Y. Aynur Öztürk) Sevgi ve Arkadaþlýk 

Þemsiyesini açan, yüzleþtiðim içimdeki can dostuma: Sevgilerden yaðmur damlalarýnýn küçük dokunuþlarý

  Yanlýþ Adrese Mektup - 7 (Son Bölüm) (Ömer Faruk Hüsmüllü) Aþk ve Romantizm 

Yanlýþ bir adrese mektubum gitmiþti. Þimdi ise belki de gene yanlýþ bir adrese bedenim gidecek; tabii ruhum da…Birkaç gün içinde þöyle bir gazete haberi görürseniz lütfen þaþýrmayýn ve üzülmeyin: Mezarlýkta donarak ölmüþ bir genç kýz cesedi bulundu.

  Yanlýþ Adrese Mektup - 6 (Ömer Faruk Hüsmüllü) Aþk ve Romantizm 

“Zor bir iþe baþlayacaksan cesur ol, baþaramadýðýn iþlerde sabýrlý ol ve tekrar dene, elin ayaðýn tutuyorsa gözlerin görüyorsa þükreden ol, sahip olduklarýn varsa mutlu ol, dost edindiysen vefalý ol, cahille karþýlaþýrsan sessiz ol, bilgili insanlarýn dinleyicisi ol, haksýzlýk karþýsýnda adaletten yana ol, yoksullara ve hastalara yardýmcý ol, kötülere karþý affedici ol, iyilikleri unutan deðil hatýrlayan ol, hayvanlara karþý en az insanlara olduðun kadar merhametli ol, doðayý seven ve koruyan ol, aklýný zararlý deðil yararlý iþlerde kullanan ol, ol,ol… Evet, ol ki insaným diye etrafta dolaþabilesin.”

  Yanlýþ Adrese Mektup - 5 (Ömer Faruk Hüsmüllü) Aþk ve Romantizm 

Yürürken sað elini ise normalden fazla açýyor. Yirmi, otuz adým atýp biraz durup dinleniyor; sonra yürümeye devam ediyor. Kýrk yaþlarýnda olduðunu tahmin ediyorum. Ýçinde bulunduðu zor þartlara raðmen yaþam mücadelesi veren bu adamý, takdir etmemek mümkün deðil. O nedenle onu her gördüðümde hem üzülüyorum hem de hayranlýkla izliyorum.

  Yanlýþ Adrese Mektup - 4 (Ömer Faruk Hüsmüllü) Beklenmedik 

Bir adam meydanýn ortasýnda “Kendimi yendim!” diye baðýrýyordu. Etraftakilerin bazýlarý adama acýyarak bazýlarý da gülerek bakýyorlardý. Bu duruma hemen müdahale ettim ve kalabalýða dedim ki: “Gülmeyi kesin, acýmayý da býrakýn. Bu adamý alkýþlayýn. Çünkü o, gerçekten de büyük bir iþ baþarmýþtýr.” Bu baþarý bence bir düþmaný yenmekten daha önemliydi.

  Yanlýþ Adrese Mektup - 3 (Ömer Faruk Hüsmüllü) Beklenmedik 

Metin’den ayrýlalý tam otuz dört gün olmuþtu. Görüyorsunuz deðil mi, bir yandan Metin’den ayrýlmakla iyi ettiðini söyleyen öte yandan da ayrýlýk günlerinin çetelesini tutan bir Nilay… Gururlu bir genç kýz! Ne gururu? Metin’in ayaðýna barýþmak umuduyla giden, gururunu ayaklar altýna almaya bile önemsemeyen bir Nihal.

  Yanlýþ Adrese Mektup - 2 (Ömer Faruk Hüsmüllü) Beklenmedik 

Mutluluk nedir? Maddi imkânlara sahip olmak mý, þans oyunlarýndan ikramiye kazanmak mý, bir makam elde etmek mi, insanlara hükmetmek mi? Gerçek mutluluk insan yaþamý boyunca geçen her andýr. Durup da bir düþünelim: Bir nefes alýþta, bir yapraðýn nazlý nazlý düþüþünde, bir bitkinin tek bir çiçeðinde ne kadar çok mutluluk duyulacak güzellikler var...

  Yanlýþ Adrese Mektup - 1 (Ömer Faruk Hüsmüllü) Beklenmedik 

Ýliþkimizden söz ettiðimi anladýðýný sanýyorum. Ýliþkimiz þimdi bir sýnavdan geçiyor. Kabul etsek de etmesek de bir dönemece gelmiþ bulunuyoruz. Dikkat edersen iliþkimizin bittiðini söylemiyorum. Çünkü bitmiþ iliþkiler bir daha okunmamak düþüncesiyle kitaplýk rafýna kaldýrýlmýþ tozlu kitaplar gibidir. Bazen elimize alýrýz sonra olduðu gibi gene yerine koyarýz, bazen elimize alýrýz üzerindeki tozu üfleriz, bazen de elimize alýp sayfalarýný karýþtýrýrýz ama nedense bir türlü okuyamayýz… Oysa bizim kitabýmýz þimdilik okunuyor.

  Simit Tatili (BEKÝR SEPET) Halk Öyküleri 

Minik Bedenlerin Büyük Sorumluluklarý...

  Yazýklar Olsun Türk Edebiyatýna (Þenol Durmuþ) Baþkaldýrý 

Yazýyý kaleme almamda ki en büyük etken edebiyatýmýzda þair ve yazarlarýn toplumda ki suç iþleyen insanlara mahkumlara, yani hýrsýzlara, katillere, esrarkeþlere bakýþ açýlarýnda ki acýmasýz duruþtur. Üstelik onlarý bir vebalý gibi görmeleri, sefil iðrenç yaratýklar diye yaftalayýp toplum dýþýna iterek adeta tekme tokat dýþlayarak sanki bu insanlar yokmuþçasýna gibi bir tavýr almalarýdýr.

  Kendine Yolculuk (Müþerref ÖZDAÞ) Ýyileþme 

Anlamsýz mý gerçekten hayat? Yoksa onu anlamsýz hale getiren bizler miyiz? Bir deðirmen mi hatalarýmýz, bizi her an daha çok parçalara ayýran? Nasýl bir anlam katmalý hayata? Nereye bakmalý? Ne kadar bakmalý? Ne zaman bakmalý? Gördüðümüzü ve görmediðimizi, kendi okuduðumuzu ve iç sesimizin bize okuduðunu nasýl yorumlamalý?

  Bâb-ý Âli de Bir Gün -3- (Selim ADIM) Ýronik 

Otelin, karþý caddesi üzerinde bulunan yaklaþýk yüz-yüzelli metre mesafede ki fýrýna normal günlerde iki dakikada gelirdim. Bu gün yol bitmiyordu bir türlü.Koþar adýmlarla yürüyordum ama mesafe inadýna direniyordu... " Yahya Kemâl,Yahya Kemâllll!"

  Bâb-ý Âli de Bir Gün -2- (Selim ADIM) Ýronik 

Bâb-ý Âli de gezmenin keyfine vardýkça,öðrenmeye olan hevesim gün geçtikçe artýyordu.Avare gezdiðim,zamaný hoyratça kullandýðým günlere,saatlere,anlara acýmaya baþladým. Eyvâhlarým,eyyâmlarým artýkça arttý!!.Otelde ki odam, artýk bana dar gelmiyordu

  Bâb-ý Âli de Bir Gün -1- (Selim ADIM) Ýronik 

Güne, Hüseyin abi’nin kalýn ve otoriter sesiyle uyandým...Zoraki kalktým.Yorganým bile, yorgunluktan aðýrlaþmýþtý nedense...hayýr hayýr ! kirlilikten diyelim, içine girilesi deðildi.

  Piç Sadi Nasýl Paþazade Oldu... (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) Bireysel 

Sübyanlar Yetiþtirme Yurdu iki katlý, eski, büyük bir taþ binaydý. Yurdun büyük avlusu cezaevlerini çaðrýþtýran büyük, parmaklýklý bir demir kapýdan þehrin en iþlek ana caddesine açýlmaktaydý. Ana giriþi cadde tarafýnda bulunan ve yeni, betonarme bir bina olan müdür lojmanýndan avluya küçük bir arka kapýyla gelinebiliyordu.

  Açým Ben 2 (Þenol Durmuþ) Yeraltý 

Hemen herkes o poþete bakýyordu.Garson, simitçi, ihtiyar keçiler bizim Rýfký, Salih bütün aç gözler o poþete baktý...


 

 



 






| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yaratýcý Yazarlýk | Akademika Kitabevi

| Katýlým | Okur Üyeliði | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkasý |

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin —kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda— herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.